Arxiu

El Dilluns 27 de Juliol serà festiu a Blanes perquè Santa Anna cau en diumenge i el ple va aprovar traslladar-ho

Aquest proper dilluns, 27 de juliol, la ciutat de Blanes viurà el seu segon dia festiu local que els pertoca al llarg de l’any a tots els municipis. L’única diferència és que la festa del dilluns recupera la festivitat que cada any se celebra habitualment coincidint amb el 26 de juliol, Santa Anna, patrona del municipi on comença la Costa Brava.

Cada vegada que el 26 de juliol coincideix amb un diumenge, l’Ajuntament de Blanes té la potestat de posposar el dia festiu per traslladar la festivitat i que se celebri en un altre dia. L’única premissa que cal que es tingui en compte a l’hora de prendre aquesta decisió, és que no pot coincidir amb cap altra festa oficial, i generalment en el passat el què es decidia era traslladar la festa pel 21 d’agost, quan se celebra Sant Bonós i Sant Maximià, copatrons de Blanes.

La decisió sobre quan seria festiu aquest 2020 es va prendre fa poc més d’un any, el 18 de juliol de 2019. La sessió plenària celebrada per l’Ajuntament de Blanes, que llavors tot just feia un mes que s’havia constituït com a nova corporació després de les eleccions, va acordar per unanimitat que el festiu de Santa Anna es recuperaria el dilluns 27 de juliol, l’endemà de quan hagués tocat celebrar-ho.

Missa Solemne en honor a Santa Anna

Després que dilluns passat l’Ajuntament de Blanes va decidir suspendre tots els actes de la Festa Major, l’únic vestigi que aquests dies se sol celebrar aquest destacat cicle festiu es farà diumenge vinent, quan se celebra Santa Anna. La Parròquia Santa Maria té previst fer una Missa Solemne en honor a la patrona de Blanes, com es fa cada any pel 26 de juliol.

A la missa està prevista l’assistència de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, així com de diversos regidors i regidores que ja han confirmat la seva assistència, tot i que no es tracta d’un acte institucional, sinó d’homenatge simbòlic a la patrona. La missa se celebrarà a les 12 del migdia.

Repic de campanes arreu del municipi

Coincidint amb l’hora en què ha de començar la Missa Solemne, es podrà sentir un repic de campanes generalitzat arreu de Blanes. Aquest passat dijous l’Ajuntament de Blanes –fent-se ressò d’una idea plantejada per diverses entitats culturals- va proposar aquest extrem al rector de la Parròquia Santa Maria, qui va trobar-ho una excel·lent idea per festejar i homenatjar la patrona del municipi. Les campanes dringaran tant des de l’Església de Blanes com des de la Parròquia Sagrada Família d’Els Pins, així com des de les ermites i capelles d’arreu de la vila, comptant amb la col·laboració de voluntaris i voluntàries.

Per això, també s’ha demanat la col·laboració de l’Associació Estimem les Ermites de Blanes, perquè s’encarreguin de fer repicar les campanes en llocs tan emblemàtics com Sant Joan, l’Antiga o la Salut, entre d’altres. La idea és que el repic de campanes sigui un senyal perquè tothom que sigui a Blanes, sigui on sigui, recordi que diumenge hagués estat el dia de festa grossa.

Publicitat

Masia 1952

Av. Just Marlés Vilarrodona, 40

17310 – Lloret de Mar

T. 601901930

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/