Arxiu

El Consorci de les Gavarres instal·larà set comptadors de persones després de l’increment d’usuaris al massís

La pandèmia ha fet que moltes persones hagin optat per fer més activitats al medi natural i, per tant, aquests espais han vist com el nombre d’usuaris s’incrementava de manera important els darrers mesos. En el cas del massís de les Gavarres -que travessa les comarques del Baix Empordà i el Gironès- el consorci que el gestiona ha notat que el nombre de persones que en fan ús és “notablement més alt” que el 2019. Per això, des de l’ens han decidit col·locar comptadors de persones i vehicles per poder tenir un “cert control” de les zones amb més afluència.

Es tracta d’uns aparells que estaran enterrats amb un sensor exterior que comptabilitzen els usuaris que passen per sobre del punt on estan instal·lats. Des del Consorci de les Gavarres assenyalen que per poder tenir una “bona fiabilitat” no faran públics on es posaran, però sí les dades que es vagin registrant.

Unes dades que des de l’ens assenyalen que seran “molt importants” especialment pels municipis que estan dins del massís per tal de poder “treballar conjuntament per fer polítiques de promoció i conscienciació”.

Repunt de l’incivisme

El president del Consorci, Pau Presas, explica que la major afluència de persones ha repercutit en un increment d’algunes actituds incíviques al massís. La més comuna és deixar la brossa a terra enlloc de recollir-la. “Els comptadors ens permetran saber on s’acumula més gent i podrem fer campanyes des d’un punt de vista pedagògic per evitar que s’embruti el medi”, remarca.

Presas considera que l’augment de l’incivisme és un “fenomen normal”, precisament per l’increment d’usuaris. El president del Consorci, però, deixa clar que els comptadors no faran plantejar una “limitació d’accés” a l’espai natural, sinó que busquen “millorar-ne la gestió”.

En bon estat

Presas ha explicat que durant la primera meitat del 2020 van haver-hi episodis de pluja intensos i temporals com el Gloria que van afectar l’arbrat del massís i van fer malbé algunes zones. Tot i això, des del Consorci – conjuntament amb els municipis – s’ha treballat per deixar en bon estat i “netejar” aquells espais més afectats. “Principalment els desperfectes van ser en camins i corriols que s’han anat reparant per tenir-ho tot net”, remarca.

El president del Consorci de les Gavarres, però, assenyala que la quantitat de pluja que va caure durant la primera part de l’any 2020 també va permetre que es veiessin cursos fluvials plens d’aigua a ple estiu que habitualment estaven secs. “Això ha estat molt bo pels ecosistemes i té un efecte molt positiu per la fauna i flora del massís”, ha remarcat.

Publicitat

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/