Arxiu

El Consorci de la Costa Brava aprova definitivament la modificació dels estatuts i l’adhesió de vint nous membres  

El Consorci de la Costa Brava ha completat el procés d’integració de vint nous membres, després que el darrer ple de l’organisme aprovés definitivament la modificació dels seus estatuts, que així ho facilita. Aquesta és la primera ampliació del Consorci des que es va crear l’any 1971, juntament amb la Diputació de Girona, per donar resposta a l’aleshores incipient problemàtica de la gestió dels recursos hidràulics de la Costa Brava i a la preservació de la qualitat de les aigües, atesa la creixent importància del turisme com a principal activitat econòmica.

Els vint nous municipis del prelitoral de les comarques gironines que s’integraran a l’ens local de l’aigua són Albons, Bellcaire d’Empordà, Campllong, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Colomers, Garriguella, Jafre, Llagostera, Llambilles, Palau-sator, Pau, Pedret i Marzà, Riudellots de la Selva, la Tallada d’Empordà, Torrent, Verges, Vidreres, Vilajuïga i Ullà. Comptant aquests municipis, ja són quaranta-set els pobles i ciutats que formen part de l’organisme, als quals es proveeix d’aigua o es gestionen les seves aigües residuals.

Fins ara, el Consorci ja prestava a aquests ajuntaments serveis de sanejament d’aigua en alta (transport a l’estació depuradora d’aigües residuals, depuració i abocament al medi o reutilització) o els d’abastament en alta (captació, transport i potabilització), però sense que aquests ajuntaments hi estiguessin consorciats. A partir d’ara, en seran membres de ple dret i podran participar en la seva gestió i presa de decisions.

“Aquest pas serveix per integrar i regularitzar la situació d’aquesta vintena de municipis als quals ja se’ls estava prestant servei. Consolidem l’estructura de l’abastament en alta a les comarques gironines, que era un dels objectius d’aquest mandat i que estem complint satisfactòriament”, ha ressaltat el president de la Diputació de Girona i del Consorci de la Costa Brava, Miquel Noguer, que ha afegit: “La nostra vocació és resoldre els problemes relacionats amb l’aigua a les zones litoral i prelitoral de la demarcació de la manera més efectiva i amb la conformitat de tots els ajuntaments consorciats”.

La incorporació es farà efectiva a partir de l’1 de gener del 2021, un cop la Diputació de Girona i els vint-i-set municipis litorals que ja en formaven part ratifiquin l’acord en els seus respectius plens. Amb aquest pas, s’arribarà fins als 292.189 habitants en el total de municipis consorciats, per bé que la majoria de pobles i ciutats del CCB experimenten un augment considerable de població al pic de l’estiu per l’afluència de turistes. Durant el període estival, es calcula que s’arriba a donar servei a un milió de persones.

Amb la modificació estatutària, l’entitat canvia de nom i, a partir d’ara, s’anomenarà Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, que incorpora tant el nou àmbit territorial més enllà del litoral originari com el seu element definidor, l’aigua. L’entrada en vigor d’aquests canvis històrics coincidirà amb el 50è aniversari de l’ens.

Publicitat

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web
Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/