Arxiu

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ultima la rehabilitació de la caldereria de l’EBAR Casc Urbà de Lloret de Mar

Aquestes instal·lacions van construir-se fa quasi trenta anys, a principis de la dècada dels noranta, igual que l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Lloret de Mar i la resta del seu sistema de sanejament. Durant tot aquest temps, s’hi havien dut a terme reformes puntuals, com les reparacions de diferents fuites o canvis de les comportes d’aïllament.

 

Però la situació s’havia agreujat arran de les constants fuites per porus que apareixen a les canonades. Són porus que es formen pel desgast de l’erosió de les sorres presents a les aigües brutes que hi arriben. També s’hi han generat fuites més grans per esquerdes o trencaments en alguns punts de les canonades i els passamurs d’estanquitat entre l’acer dels col·lectors i l’obra civil, tant a les entrades com a les sortides de la cambra seca de l’EBAR, que es trobaven molt deteriorats, amb el consegüent risc d’ocasionar alguna avaria al sistema.

 

En concret, l’actuació ha permès substituir la caldereria, les vàlvules i les comportes motoritzades que hi havia fins ara per unes de noves. La nova caldereria és d’acer inoxidable AISI 316, un material que, per les seves propietats, garanteix una llarga vida útil. Les obres també han servit per reparar els passamurs existents.

L’EBAR Casc Urbà Lloret de Mar és essencial en el context del sistema de sanejament de la localitat de la Selva. Per una part, envia l’aigua residual recollida al municipi cap a l’EBAR Central del mateix sistema, des d’on es bombeja directament a la depuradora; i, per l’altra, rep l’aigua tractada a la depuradora per enviar-la un altre cop al medi, a través de l’emissari submarí. La necessitat de mantenir-la sempre operativa i les dificultats d’accés han obligat a executar l’actuació per fases i a habilitar-hi una canonada provisional. A més, la impossibilitat d’entrar-hi les canonades directament ha obligat a introduir-les per trossets i a soldar-les a dins. També ha calgut fer-hi treballs subaquàtics.

 

L’actuació, que va començar durant el mes d’octubre, té un cost de 408.140 euros, sense IVA, i està finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya (ACA).

 

El Consorci de la Costa Brava Girona és un ens públic integrat per la Diputació de Girona i quaranta-set municipis del litoral i el prelitoral gironí. Gestiona, dins del cicle de l’aigua, el sanejament d’aigua en alta (transport a l’estació depuradora d’aigües residuals, depuració i abocament al medi o regeneració) i l’abastament d’aigua en alta (captació, transport i potabilització) per subministrar-la a més d’un milió de persones a l’estiu, en col·laboració amb l’ACA.

Publicitat

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/