Arxiu

El Consell de la Selva aposta per les polítiques d’ocupació per reactivar l’activitat econòmica a la comarca

L’ens comarcal s’acollirà al Pla de mesures urgents que ha endegat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i a la línia extraordinària i urgent del programa Treball i Formació, entre altres mesures

El Consell Comarcal de la Selva aposta per les polítiques d’ocupació per reactivar l’activitat econòmica de la comarca. Per això, des de l’ens selvatà i un cop superada –inicialment- l’emergència sanitària serà clau la implementació de polítiques actives d’ocupació per tal d’afavorir el retorn de l’activitat econòmica dels treballadors afectats de la comarca de la Selva.

Des del departament de Promoció del Territori de l’ens selvatà estan previstes diverses mesures que han de mirar de donar resposta a les necessitats dels ciutadans de la comarca pel que fa a l’ocupació.

El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, ha explicat que s’acolliran al Pla de mesures urgents per a la reactivació econòmica de Catalunya en l’àmbit d’ocupació que ha endegat el  Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Així mateix, Balliu ha explicat que està prevista l’execució d’un pla de reactivació socioeconòmica per a la recuperació, dinamització i creixement de l’economia comarcal. En la mateixa línia, l’ens selvatà també s’acollirà a una línia extraordinària i urgent del programa Treball i Formació, que ofereix accions d’experiència laboral a persones en risc d’atur de llarga durada.

Salvador Balliu ha assegurat: “La prioritat del Consell és poder atendre els ciutadans de la Selva.” I és que, tal com ha dit: “Sabem que venen temps difícils però com ja anem fent en els darrers anys, no escatirem ni temps ni recursos per ajudar les persones que hagin perdut el seu lloc de treball a recuperar-lo o si bé a donar-los totes les facilitats per accedir novament al mercat laboral.”

Sens dubte, la prioritat del Consell Comarcal de la Selva és intentar que les persones que s’han vist afectades per expedients de regulació a la comarca de la Selva puguin recuperar el seu lloc de treball al més aviat possible i, en els casos que això no pugui ser així, poder donar una oportunitat a aquestes persones.

Segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en data 26 de maig, a la comarca de la Selva hi ha un total de 15.266 persones afectades per expedients de regulació, de les quals 12.510 responen a causes de força major. Sens dubte, la Selva ha estat una de les comarques més afectades juntament amb l’Alt i el Baix Empordà. En canvi, a les comarques d’interior l’impacte sobre l’ocupació ha estat menor.

La clau d’aquest impacte diferenciat entre les comarques del litoral i de l’interior rau en l’estructura productiva pròpia de cada comarca. En el cas de la comarca de la Selva, 3.848 treballadors de l’hostaleria, que representen un 65% de l’afiliació del sector, estan afectats per ERTO. És una de les activitats econòmiques més rellevants a la nostra comarca, i també és la principal damnificada per l’aturada forçosa derivada de l’estat d’alarma. Com a resposta immediata, el recurs als ERTO ha permès preservar el teixit productiu evitant una destrucció massiva d’ocupació. Amb tot però, tal com ha comentat el president de l’ens selvatà, un cop superada aquesta crisi sanitària és el moment de posar-nos a remar tots en la mateixa direcció i aconseguir que la Selva es recuperi el més aviat possible d’aquesta situació.

 

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/