Arxiu

El Consell Comarcal de la Selva presenta ‘La Portanoves del porta a porta’ a les poblacions de Caldes, Hostalric i Sils

El Consell Comarcal de la Selva, encarregat de la gestió del servei de recollida porta a porta a Caldes de Malavella, Hostalric i Sils, ha presentat La Portanoves del porta a porta, en un acte que s’ha fet simultàniament a les tres poblacions. L’acte ha servit per donar el tret de sortida oficial al compte enrere cap a la implantació d’aquest nou sistema de gestió de residus a les tres poblacions.

A Caldes de Malavella, la presentació de La Portanoves del porta a porta s’ha fet a la zona on es fa el mercat setmanal i ha comptat amb l’alcalde, Salvador Balliu, el regidor de Medi Ambient, Pere Oliveras, i un agent mediambiental que ha donat a conèixer què és La Portanoves del porta a porta i amb quin objectiu s’ha creat des de l’ens selvatà. Paral·lelament, aquest nou element informatiu s’ha presentat a Hostalric, també amb un punt informatiu al mercat setmanal. Ha comptat amb la participació de la regidora Glòria Joaquim, un agent mediambiental i la tècnica de l’ens selvatà, Rosa Busquets. Finalment, a la població de Sils, l’acte s’ha fet al davant l’Ajuntament i ha comptat amb l’alcalde, Eduard Colomé, la regidora de comunicació, Isabel Farré, i el regidor de Medi Ambient, Sergi Urzay i la regidora d’Educació, Governació, Comerç i Indústria i Promoció Econòmica, Mei Puig.

Amb la presentació d’aquest nou element informatiu batejat com “La Portanoves del porta a porta”  les tres poblacions selvatanes, que es troben en plena campanya preparatòria de la implantació del seu nou servei municipal de recollida de residus porta a porta, reforcen la campanya i s’adapten a les circumstàncies. La Portanoves del porta a porta està destinada a mantenir informats tots els ciutadans i ciutadanes de les poblacions de Caldes de Malavella, Hostalric i Sils en el seu compte enrere particular cap a una innovació municipal que, de ben segur, marcarà un abans i un després cap a la sostenibilitat de cada poble i de la comarca de la Selva.

Les fases de La Portanoves

La Portanoves anirà adaptant el seu color i el seu missatge al moment concret en què es trobi la campanya ciutadana i es pugui fixar la data del canvi. Així, està previst que la primera ediciódeLa Portanoves sigui de color verd. Aquesta serà l’encarregada de mantenir tothom en alerta i s’ha estrenat a tots tres municipis aquest dimarts, 24 de novembre, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Unes setmanes després, La Portanoves es convertirà en groga i ja anunciarà la data definitiva d’implantació del nou servei a cada poble. Està previst, si la situació actual de pandèmia ho permet, que es faci efectiu els primers mesos de l’any vinent. A la població de Sils s’implantarà el mes de febrer; a Caldes de Malavella, el mes de març; i finalment el mes d’abril a Hostalric.

Un cop el servei de recollida porta a porta ja hagi començat, La Portanoves es tornarà blava per fer de reclam per a aquells veïns i veïnes que no s’hagin assabentat de la campanya i de sobte es trobin que han desaparegut els contenidors del carrer. I, aproximadament, un mes més tard apareixeràLa Portanoves bruna, que donarà a conèixer en quin grau s’han capgirat els resultats del reciclatge municipal.

El Consell Comarcal de la Selva, encarregat de la gestió de residus a altres municipis que ja varen posar en marxa aquest model de recollida porta a porta fa uns anys, ha assegurat que amb l’experiència que tenen és molt probable que els resultats de reciclatge es capgirin del tot respecte dels actuals. Només al cap d’un mes després de començar el nou servei i passin de la mitjana actual del 30% a superar els 70%.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat que si es poden assolir aquests resultats “els municipis de Caldes, Hostalric i Sils veuran acomplertes les seves obligacions com a municipis catalans i europeus pel que fa al reciclatge i la sostenibilitat”. En aquest sentit, Balliu ha recordat que Europa i Catalunya exigien que “abans d’acabar l’any 2020, tots els municipis haguessin assolit la separació mínima del 60% dels residus. Davant d’aquest escenari que tenim de cara als pròxims mesos, ha afegit, ” hem de ser molt optimistes i ser conscients que possiblement aquests tres municipis, ja ho hauran superat pocs mesos més tard”.

Publicitat

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

L’Escorxador – Carns Selectes

P.I. Can Verdalet, 114-D

08490 – Tordera

T. 937645183

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/