Arxiu

El confinament deixa de ser total aquest dimarts

Aquest dimarts  poden treballar empreses de les considerades no essencials

El confinament deixa de ser total, però només es pot sortir de casa per anar a treballar, comprar o visitar al metge. Hi ha d’altres casos especials com passejar el gos al costat de casa o les famílies que tenen infants amb TEA, que tenen permís per sortir al carrer.

Els canvis afecten especialment a les empreses i a la construcció. També poden anar al seu lloc de feina els treballadors o treballadores domèstics.

S’han de prendre totes les mesures de seguretat i higiene per evitar nous contagis.

Queden exclosos d’aquesta obertura parcial, les botigues no essencials, bars i restaurants (excepte el que porten menjar a domicili), hotels, equipaments d’oci, culturals i centres esportius.

A les escoles, instituts i universitats, es continuarà treballant telemàticament i no de manera presencial.

Sempre que es pugui s’ha de mantrenir el teletreball des de casa.

A Blanes i Santa Coloma de Farners, on aquest dimarts es festa local, els canvis, es produiran dimecres.

 

El Govern ha aprovat un conjunt de propostes emmarcades en una estratègia d’actuació per a la fase 1 del desconfinament, que s’inicia aquesta setmana

Una d’aquestes recomanacions és fer controls de temperatura corporal a tots els treballadors que sigui possible abans d’entrar a la feina i aïllar a casa els qui tinguin una temperatura superior als 37,30 graus o bé tinguin símptomes respiratoris, a l’espera de fer-se un test. Una altra de les mesures que el Govern vol impulsar és la regulació dels accessos del transport públic per limitar l’ocupació màxima a un terç. Aquests controls, que serien a l’exterior de les estacions en el cas del metro, FGC i Rodalies i en el cas dels autobusos per part de conductors, buscarien evitar aglomeracions.

 

Recomanacions per a la tornada a la feina

L’Estat ha publicat una guia per prevenir els contagis durant la tornada a la feina dels empleats no essencials.

Evitar els mitjans de transport col·lectius, portar mascareta per viatjar-hi, mantenir la distància de seguretat en el lloc de treball, no compartir equips i extremar les mesures d’higiene. Aquestes són les principals recomanacions que recull una guia que l’executiu espanyol ha publicat coincidint amb tornada a la feina dels professionals no essencials.

El document també estableix que en cas de compartir cotxe, només ha d’anar-hi una persona per cada fila de seients. A banda, recorda que si un empleat presenta símptomes o té contacte amb infectats, s’ha de quedar a casa. Així mateix, recomana a les persones vulnerables contactar amb el metge perquè acrediti la seva necessitat d’aïllament en cas que sigui necessari.

Publicitat

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/