Arxiu

El Clavé de Tordera presenta la programació de tardor

Ho ha fet en el decurs d’un acte en el mateix teatre.

Textos clàssics com La Celestina, d’altres més contemporanis com DANSA DE MORT i propostes musicals de swing i música electroacústica configuren el gruix de la programació de tardor del Teatre Clavé. En total, una desena de propostes en què els grans noms de l’escena actual com Mercè Arànega i Lluís Soler es combinen amb espectacles singulars, difícils de trobar en els escenaris, com ara LUCIS ET UMBRAE al voltant del món de la llanterna màgica o OPERA DEI PUPI, marionetes tradicionals de Sicília declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Durant la programació de tardor el Teatre Clavé participa un any més al festival internacional d’arts escèniques per als més menuts, El més petit de tots, amb l’espectacle AKARI de Da.Te Danza i recupera el cicle bé + bo amb ELECTROTAST, un maridatge sensorial de música electroacústica i cerveses artesanes.

La venda d’entrades i abonaments de la propera programació s’iniciarà el 24 de juliol tant a les taquilles del Teatre Clavé com al web http://entrades.teatreclave.cat Aquesta setmana, els membres de l’Associació d’Espectadors i del consell de mecenatge compten amb un període exclusiu per adquirir i reservar les seves localitats.

PROGRAMACIÓ

Obrirà la programació l’espectacle ELECTROTAST, un maridatge de música electroacústica i cerveses artesanes emmarcat al cicle bé + bo. Una proposta en què l’escenari del Teatre Clavé es converteix en un espai si més no singular per tal que el públic visqui una experiència artística però també gastronòmica. En aquest cas, envoltats de la música electroacústica creada per l’ocasió per en Medín Peirón a partir dels sons produïts durant el procés d’elaboració de la cervesa.

En l’àmbit del teatre, la programació compta amb dues grans propostes. D’una banda, DANSA DE MORT, un text del dramaturg suec August Strindberg adaptat i dirigit per Jordi Casanovas i interpretat per tres grans noms de l’escena: Mercè Arànega, Lluís Soler i Jordi Figueras. De l’altra, CELESTINA, LA TRAGICOMEDIA; una versió grotesca i actual del clàssic de la literatura espanyola a càrrec de la companyia sevillana Atalaya Teatro, guardonada amb el Premi Nacional de Teatre l’any 2008.

Juntament amb aquestes propostes, la programació de setembre a desembre del Teatre Clavé posa especial atenció a aquelles propostes artístiques que sovint són difícils de trobar en els circuits de teatre o d’arts escèniques. En aquesta ocasió, incorpora dos espectacles de caràcter singular precisament perquè porten a escena elements “preciosistes” o de llarga tradició. És el cas de LUCIS ET UMBRAE, un espectacle al voltant del món de la llanterna màgica, l’element precursor del cinema actual, ideat per en Sergi Buka i amb música en directe de Jordi Sabatés. Després d’estrenar-se al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Lucis et umbrae arriba ara a Tordera en una ocasió privilegiada per veure en moviment una col·lecció històrica de plaques per a llanterna màgica amb un valor patrimonial incalculable.

És també el cas de l’espectacle OPERA DEI PUPI, el teatre tradicional de marionetes originari de Sicília, nascut a la meitat del segle XIX i declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. En aquesta ocasió, la Compagnia Opera dei Pupi Brigliadoro de la ciutat de Palerm estrenarà a Catalunya, de la mà de Teatres en Xarxa, un espectacle d’aquest gènere que duu el títol Batalla d’Orlando i Rinaldo per l’amor de la bella Angèlica. L’espectacle arribarà a Tordera l’11 de novembre en una oportunitat gairebé única per a petits i no tant petits de veure de prop una de les tradicions més típiques de Sicília.

Per als més menuts, la programació de tardor del Teatre Clavé inclou un dels espectacles emmarcats en la 13a edició del festival El més petit de tots que se celebra a diversos teatres de Catalunya. En aquesta ocasió, la companyia Da.Te Danza portarà a l’escenari del Teatre Clavé l’espectacle AKARI, una proposta de dansa contemporània al voltant de la llum amb una posada en escena molt cuidada i poètica, pensada, precisament, per al públic més petit.

El cicle familiar es completa amb l’espectacle LES SUPERTIETES de la companyia Les Bianchis basat en contes de l’Empar Moliner, i amb dues pel·lícules d’animació: la multipremiada LA VIDA D’EN CARBASSÓ que, a través de l’animació en stop-motion reflexiona sobre els maltractaments en la infantesa en una proposta amb un alt contingut pedagògic i emocional; i la recent estrenada CAPITÀ CALÇOTETS basada en la saga de llibres infantils d’aquest peculiar superheroi.

La programació de tardor finalitzarà al mes de desembre amb el concert de Sant Esteve, enguany titulat SWING, SWING! i en què es podran sentir versions d’allò més sorprenents, a ritme de jazz i de swing, de les nadales més tradicionals.

 

IMATGE: Acte de la presnetació (Yoyo)

Publicitat

COL·LEGI LA PRESENTACIÓ

C/. Pompeu Fabra, 2

08350 – Arenys de Mar

T. 937920241

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/