Arxiu

El castell de Montsoriu obre al públic

Des de la fi de l’estat d’alarma – el passat 21 de juny- el castell s’ha preparat perquè la seva reobertura segueixi les indicacions del pla de contingència de la COVID-19

 

El castell de Montsoriu ha obert al públic aquest cap de setmana, segons ha confirmat el Consell Comarcal de la Selva. Amb la reobertura al públic, el castell de Montsoriu dona el tret de sortida a la desena temporada des de la seva obertura al públic el gener de 2011, després de vint anys d’obres de rehabilitació.

El que és considerat el castell gòtic més important de Catalunya va iniciar a finals del mes de gener d’aquest any una nova etapa: l’alcalde d’Arbúcies i vicepresident primer del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga, es va convertir en el nou president del Patronat. Amb la nova presidència del Patronat, Garriga assumia el càrrec amb l’objectiu que Montsoriu assoleixi l’esplendor que li correspon i assolint el lideratge que li pertoca com a referent del gòtic català.

L’estat d’alarma, que es va decretar el 13 de març passat, va portar el tancament d’aquest monument arquitectònic en plena campanya de comunicació per Setmana Santa. Amb tot, des de l’ens selvatà i el Patronat han treballat conjuntament amb el Pla de Contingència per tal de reobrir el castell seguint totes les mesures de seguretat corresponents.

Així, inicialment, el castell s’obrirà de divendres a diumenge, en horari de 10 h del matí a 19 h de la tarda, si bé les entrades es vendran fins una hora abans del tancament. Les visites guiades es faran només els dissabtes al matí i la resta de dies la visita serà lliure.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha explicat que l’ obertura es farà seguint totes les recomanacions i les mesures per la COVID-19. En aquest sentit, Garriga ha assenyalat: “Es va decidir esperar uns dies després de la fi de l’estat d’alarma perquè volíem obrir el recinte amb totes les garanties per als visitants.” En aquest sentit, des del Consell i el Patronat han treballat conjuntament a contrarellotge per tal de poder obrir amb totes les garanties. Així mateix, Garriga ha explicat que si bé les primeres setmanes s’obrirà de divendres a diumenge, està previst que a mesura que passin els dies es pugui ampliar el nombre de dies i l’horari, així com els dies de visites guiades.

Des del Patronat del Castell confien que aquests mesos de juliol i agost la xifra de visitants assoleixi rècords històrics i més si tenim en compte que moltes persones han anul·lat el destí de les seves vacances o, simplement, han canviat el seu destí i faran turisme de proximitat. Per això, segons ha dit Garriga, s’espera que aquests mesos d’estiu Montsoriu sigui una molt bona opció a l’hora d’escollir fer una sortida de turisme cultural.

Aquelles persones que estiguin interessades en fer la visita a Montsoriu trobaran més informació al web www.montsoriu.cat

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

COL·LEGI LA PRESENTACIÓ

C/. Pompeu Fabra, 2

08350 – Arenys de Mar

T. 937920241

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/