Arxiu

El ballarí blanenc Àlex Vázquez, seleccionat per un exclusiu programa d’alt rendiment internacional

Aquesta setmana el jove ballarí de Blanes Àlex Vázquez Gala ha iniciat la seva participació al PAR, el Programa d’Alt Rendiment en Dansa. Es tracta d’un projecte intensiu per a una 25ena de joves ballarins i ballarines d’entre 15 i 22 anys d’edat, i per ser seleccionat s’han fet tot un seguit de rigoroses proves que l’Àlex, un noi de Blanes de 18 anys d’edat, ha superat amb escreix, al costat d’altres companys i companyes procedents d’arreu del món.

El PAR s’imparteix al Centre Cultural Terrassa, un referent en la programació de dansa, i ha començat aquest 31 d’agost per allargar-se durant 10 mesos, fins al 27 de juny de l’any vinent. De cara a l’inici del programa, aquest passat divendres el jove ballarí blanenc va fer els darrers exercicis, l’última classe abans de començar l’intensiu, amb la seva professora, Alba Puigdomènech, de l’Escola de Dansa Daina.

Coincidint amb aquesta darrera sessió, es va acostar a l’escola el regidor de Cultura, Albert Sanz, qui va desitjar sort al jove blanenc en aquesta nova aventura que el mantindrà ocupat durant aquests propers mesos. També va felicitar-lo tant a ell com a la seva professora per la destacada fita aconseguida, que demostra una vegada més l’alt nivell de manifestacions culturals que es gaudeix al municipi.

Un exclusiu i ambiciós PAR internacional

La participació en aquest Programa d’Alt Rendiment no està oberta a tothom. Cal haver superat diversos requisits per ser escollit com ha estat el cas d’Àlex Vázquez, que des d’avui viurà a Terrassa, tot i que tornarà esporàdicament a Blanes quan pugui. I és que el programa és exclusiu i ambiciós per diversos motius: inclou un programa de 40 hores setmanals de treball d’alt nivell en diferents branques del ballet i el moviment i els seus integrants tindran un contacte directe, workshops i intercanvis amb totes les companyies i concursos internacionals.

L’objectiu del Programa d’Alt Rendiment és millorar les condicions dels ballarins i ballarines que hi participen per accedir a la següent etapa professional. Per fer-ho, compten amb un equip de professors i professores d’excepció. Entre ells s’hi compten destacades figures del món de la dansa com Rodolfo Castellanos, ex ballarí principal del Ballet Nacional de Cuba, i ex professor titular de la Royal Ballet School de la Gran Bretanya.

També es compta amb l’ex director de la Companyia Nacional de Dansa de l’estat espanyol, José Carlos Martínez, qui durant nou anys va ser el ballarí estrella de l’Opera de París. Una altra destacada figura són Azari Plistetsky, ex ballarí solista del Bolxoi de Moscou; Ilia Jivoy, coreògraf del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, amb qui ha realitzat gires per tot el món; o bé Dimitri Rudachenko, director artístic de la companyia Sant Petesburg Festival Ballet des de l’any 2011.

Pel que fa al jove ballarí blanenc, Àlex Vázquez Gala, aquest passat divendres no podia amagar els nervis i l’emoció que li produeixen haver estat escollit per participar en aquest exclusiu programa. De 18 anys d’edat, l’Alba Puigdomènech, recorda amb tendresa que inicialment la dansa clàssica no l’atreia gens, per això va començar amb jazz i ball contemporani. Poc a poc, però, el clàssic l’ha acabat seduint, i ara s’hi sent molt còmode.

Publicitat

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/