Arxiu

Drons a Pineda de Mar per controlar l’aforament de les platges

Aquest dilluns s’han fet les primeres proves

La tecnologia, capta imatges i identifica de forma anònima el nombre de persones que hi ha a cada tram mitjançant algoritmes. Així, assegura un control permanent que permet reduir el risc de contagi. El municipi començarà a utilitzar aquests aparells el proper mes de juliol, especialment durant els caps de setmana. La mesura coincideix amb l’entrada de l’Alt Maresme en la fase 2 de la desescalada i la recuperació del bany recreatiu en els seus sis municipis costers. Malgrat que el temps no acompanyava, alguns ciutadans s’han apropat aquest dilluns a la platja per inaugurar l’esperada temporada de bany: “Ens en moríem de ganes”, han indicat.

La videovigilància per drons s’ha posat a prova aquest dilluns a la platja del Poblenou del municipi. Els responsables municipals i els de l’empresa AirCatDron, encarregada del sistema, han detallat que els aparells recorren la superfície indicada, van captant imatges que es pugen a uns servidors i en temps real, mitjançant una sèrie d’algoritmes, van calculant el nombre de persones que hi ha en un determinat espai.

“Les dades s’envien a uns parells de control que té l’Ajuntament i en cas que se superi l’aforament s’activa la Policia Local i el servei de socorrisme perquè intervinguin informant la ciutadania”, comenta Xavier Amor, alcalde de Pineda. Apunta que en aquests cassos també s’utilitzaran els altaveus que hi ha a les diferents platges per advertir els banyistes.

Amor ha destacat la utilitat de les noves tecnologies per complir amb els protocols de seguretat que marca l’Estat. Indica que en el cas dels drons “el marge d’error és mínim”, ja que són capaços de capturar quanta gent hi ha en un lloc i analitzar com està distribuïda. “Aquest fet és un element important, ja que la normativa també limita el nombre de persones que es poden agrupar”, explica.

Per facilitar aquestes mesures de control, Pineda de Mar dividirà les platges en quinze trams, que se senyalitzaran amb cartells de diferents colors i que inclouran l’aforament màxim. “Aquesta sectorització ens ha donat una xifra de 15.000 banyistes, el que creiem que és suficient per encarar l’estiu”, afirma el batlle.

Amb tot, reconeix que algunes zones, com la que es troba més a la vora del centre, tendeixen a estar més massificades. “En determinats punts haurem de posar-hi especial atenció, sobretot en la franja horària en què s’hi aplega més gent i que és la que va de les dotze del migdia a les tres de la tarda”, apunta.

Escoltar Xavier Amor:

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/