Arxiu

Dispositiu Pista per prevenir robatoris i furts a les àrees de servei i descans de les autopistes

L’any passat, agents de la unitat especialitzada en la investigació de delictes a les autopistes van detenir 70 persones implicades en robatoris i furts i van desarticular dos grups criminals que actuaven en aquestes zones

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra activen el dispositiu Pista a les principals vies catalanes amb l’objectiu de prevenir furts i robatoris a les àrees de servei i descans. Es tracta d’intensificar els patrullatges policials, ja siguin mòbils o estàtics, per tal de localitzar i detenir possibles autors de fets delictius que actuen en aquestes zones a través de l’engany i aprofitant les distraccions dels viatgers per sostreure’ls les seves pertinences.

 

El modus operandi utilitzat pels autors d’aquests fets delictius consisteix en distreure les víctimes i sostreure’ls els seus efectes personals. En funció del lloc on actuen adapten la seva manera de delinquir:

 

  • Àrees de servei les autopistes: Una persona distreu a la víctima mentre està reposant a l’àrea de servei o descans i mentrestant l’altre aprofita que el vehicle no està tancat amb clau per obrir unes de les portes posteriors i sostreure la bossa de mà o efectes personals. El tercer membre espera amb el vehicle en marxa a una distància prudencial i, quan s’ha perpetrat el furt els recull i abandonen el lloc de forma ràpida.

 

  • Autopistes: Alerten al conductor d’un vehicle en marxa que té una roda punxada amb l’objectiu de fer-lo aturar. Una vegada que el vehicle està estacionat, distreuen als seus ocupants i li acaben sostraient les pertinences de l’interior

 

  • Aparcaments: Els autors actuen als aparcaments de les zones de descans o servei. Mentre les víctimes estan revisant l’equipatge o menjant, un dels autors distreu la víctima mentre un altre aprofita que el vehicle no està tancat amb clau per obrir unes de les portes posteriors i sostreure la bossa de mà o altres efectes personals. El tercer membre espera amb el vehicle en marxa a una distància prudencial i, quan s’ha perpetrat el furt els recull i abandonen el lloc de forma ràpida.

 

  • Gasolinera: Mentre la víctima està omplint de benzina el vehicle, l’autor aprofita que les portes d’aquest no estan tancades amb clau per sostreure la bossa de mà o efectes personals. El segon autor vigila l’entorn i si cal actua per distreure la víctima. El tercer membre espera amb el vehicle en marxa a una distància prudencial i quan s’ha perpetrat el furt els recull i abandonen el lloc de forma ràpida

 

A banda del patrullatge preventiu que els Mossos d’Esquadra realitzen en el marc del dispositiu Pista, és important prendre mesures de seguretat per tal d’evitar ser víctimes de l’acció delinqüencial. En aquest sentit, des del Cos de Mossos d’Esquadra es recomanen tot un seguit de consells de seguretat que cal aplicar quan s’inicia un viatge per carretera.

 

Consells per evitar furts a les autopistes

 

  • En cas d’avaria del vehicle (punxada de rodes o manifestacions de segones persones de foc als neumàtics) atureu-vos en un lloc segur amb els elements de seguretat (armilles i triangles emergència), tanqueu el vehicle i presteu atenció a les persones que s’aturen per tal d’ajudar donat que podria tractar-se de possibles lladres.

 

  • Guardeu els objectes de valor en un lloc no visible del vehicle.

 

  • Si us atureu per descansar, presteu especial atenció a les distraccions per part d’altres persones i en cas de baixar del vehicle per descansar tanqueu-lo sempre amb clau.

 

  • En cas d’accedir a l’interior del restaurant o zones de pícnic és necessari tenir en tot moment les pertinences controlades.

 

Publicitat

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/