Arxiu

Dipsalut ofereix una proposta d’educació emocional als casals d’estiu

El recurs, titulat «Esquitxa emocions amb la Bleda», consta de deu vídeos i una obra de teatre (que es durà a terme al lloc on es desenvolupi cada casal) pensats per abordar la identificació, el reconeixement i la gestió de les emocions, tant les pròpies com les dels altres, a fi de poder regular-les de manera adequada i assolir un bon equilibri emocional. El fil conductor és la pallassa Bleda, que, en clau d’humor, ens trasllada a diferents situacions i estats d’ànim.

La proposta pedagògica inclou una formació inicial per als monitors i monitores, en la qual se’ls donarà pautes i recursos pràctics per desenvolupar-la i per poder acompanyar emocionalment els infants en el context actual de crisi per la COVID-19.

També incorpora sessions per a les famílies amb l’objectiu d’implicar-les en el projecte, ja que tenen un paper protagonista i fonamental en l’educació emocional dels infants. En aquestes sessions —conduïdes per professionals experts del programa de Dipsalut «Sigues tu», concretament de la branca dirigida a les famílies— es compartiran recursos, eines i activitats útils per ajudar a entendre i gestionar les emocions pròpies i les dels fills. L’objectiu és crear un espai d’acollida i confiança on puguin compartir el que s’ha viscut els darrers mesos, com s’ha viscut i el significat que se li dona.

La proposta d’educació emocional per a casals de l’Organisme de Salut Pública està pensada inicialment per a infants d’entre 5 i 10 anys. No obstant això, cada casal pot decidir els grups que la faran, així com la manera de desenvolupar-la segons la diversitat de l’alumnat i les realitats i necessitats concretes. El recurs s’adaptarà a totes les mesures de seguretat i precaucions necessàries per prevenir contagis de la COVID-19.

Davant la impossibilitat d’oferir-la a tots els casals de la demarcació, s’han prioritzat els municipis que tenen pla educatiu d’entorn del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, els de més de 3.000 habitants que estan subjectes a unes condicions més desfavorables (basant-se en el nivell de l’indicador socioeconòmic compost de la seva àrea bàsica de salut) i les capitals de comarca. En total, es tracta de 36 municipis i 54 casals d’arreu de la demarcació de Girona. S’ofereix de manera gratuïta.

La proposta pedagògica ha estat ideada per l’equip tècnic del programa d’educació per a la salut de Dipsalut «Sigues tu». Es considera clau acompanyar i educar emocionalment els infants, especialment en aquests moments de crisi per la pandèmia de la COVID-19, i el lleure educatiu ofereix un bon context per fer-ho, ja que facilita l’aplicació de metodologies actives i vivencials.

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Esyc – Cafés Garibaldi

08490 – Tordera

T. 676571102

 

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/