Arxiu

Dia Mundial del Turisme

El sector turístic gironí, ha aprofitat la celebració del Dia Mundial del Turisme a Masarac, que organitza la Federació d’Hosteleria de les Comarques Gironines, per fer “la carta als reis”. El president de l’ens, Antoni Escudero, ha començat el seu discurs assegurant que la temporada no ha estat tant bona com s’esperava. En aquest sentit, ha dit que les expectatives eren molt altes perquè “veníem d’un 2017 molt bo” però que hi ha jugat en contra les destinacions turístiques a l’alça amb preus baixos com Turquia.

Escudero ha reivindicat la consolidació d’un model basat en el “turisme de sol i platja” i de “qualitat”. Per fer-ho, ha dit, cal lluitar contra els fenòmens que malmeten la imatge turística. En aquest sentit, ha demanat a les administracions presents, entre les quals hi havia la Generalitat, els cossos policials i membres de la judicatura, que actuïn per acabar amb el ‘top manta’ i la prostitució a la carretera.

El vescomte i la vescomtessa de Biart durant l’acte del Dia Mundial dle Turisme a Masarac aquest 26 de setembre de 2018. (Horitzontal)
Pla general de les autoritats durant la celebració del Dia Mundial del Turisme a Masarac aquest 26 de setembre de 2018. ACN

Escudero ha assegurat que és “inadmissible i vergonyós” que existeixin i ha demanat un canvi legislatiu perquè “les sancions no siguin administratives sinó penals”. “D’aquesta manera, els jutges i fiscals podrien actuar”, ha afegit. “Cal que ens posem mans a l’obra per acabar amb aquesta xacra”, ha insistit.

D’altra banda, ha reclamat acabar amb “l’intrusisme” dels “menjars que se serveixen en camionetes a les fires”, en referència als anomenats ‘food trucks’. Escudero ha dit que són una “competència deslleial” per als establiments de restauració en temporada alta. En aquest sentit, ha dit que no demana eliminar-los però sí que es desplacin a fires en temporada baixa i d’aquesta manera, ha afegit, contribuir a “desestacionalitzar” el turisme.

Escudero també ha reivindicat el baixador del TAV i ha demanat més efectius policials als municipis turístics per aconseguir que els “turistes se sentin segurs”.

El president de l’ens també ha proposat que s’aposti pel model que apliquen els països del nord d’Europa exigint un “certificat de professionalitat de nivell superior” a aquelles persones que vulguin obrir nous negocis de restauració. Escudero ha dit que un dels motius que fan que molts negocis obrin i tanquin ràpidament és la “falta de qualificació” no només del personal sinó també de les persones que hi ha al capdavant.

Menys pernoctacions

Per la seva banda, la secretària general del Departament d’Empresa i Coneixement, Marta Felip, ha admès que la temporada ha estat pitjor que l’anterior però ha dit que les dades no són “dramàtiques”. En aquest sentit, ha avançat que, a l’espera de tancar el mes de setembre, el nombre de pernoctacions registrades entre el gener i el mes de juliol han estat un 3% inferiors a les de 2017.

Malgrat això, ha dit, en el cas dels càmpings i els allotjaments rurals la tendència ha estat a l’alça. També ha assegurat que tot i que el nombre de pernoctacions són inferiors, això no s’ha traduït en menors ingressos. “Hi ha molts indicadors que es contraposen a aquestes dades”, ha dit. Entre ells, l’increment en el nombre de turistes de creuer o un augment de les altes a la Seguretat Social.

Escoltar Escudero i Felip:

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/