Arxiu

Dia Internacional dels Museus a Calella i Lloret de Mar

Calella

Els dies 19 i 20 de maig, Calella se suma a aquesta celebració amb les jornades de portes obertes als diferents equipaments culturals i “La Nit als Museus”.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) i se celebra cada 18 de maig des de l’any 1977. Un dia de l’any on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes i oferint activitats per sensibilitzar als ciutadans, de la seva importància en el desenvolupament de la societat. Una de les activitats principals de la celebració del Dia Internacional dels Museus és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d’Europa que arriba enguany a la seva catorzena edició. Durant aquests dies, el Museu-Arxiu Municipal de Calella obrirà les portes amb diverses propostes lúdic-culturals.

Dissabte dia 19, a les 21 h, hi haurà una vetllada musical a càrrec del grup de música Fil de Gospel al Museu del Turisme, i a les 22 h, al Museu-Arxiu, a càrrec de l’Associació Teatre Solidari de Calella. I durant tot el cap de setmana, jornada de portes obertes al Museu-Arxiu Municipal, al Centre d’Interpretació del Far, al Refugi Antiaeri del Parc Dalmau i al Museu del Turisme. Així mateix, al Museu de Calella i al Museu del Turisme s’exhibirà la Joia del Museu.

 

LLoret de Mar

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig arreu d’Europa, i el Dia Marítim Europeu, que se celebra el 20 de maig, es podran visitar de forma gratuïta alguns equipaments del MOLL de Lloret (Museu Obert de Lloret). En concret aquests dos dies estaran oberts al públic el Museu del Mar, Can Saragossa i Es Tint. I, a més, s’han organitzat visites guiades.

Segons el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lloret, Albert Robert, “és una oportunitat per gaudir d’una forma diferent dels espais i les seves col·leccions”.

Cal destacar que Lloret s’afegeix, a més, a la celebració de la Nit dels Museus amb l’espectacle teatral Les Cartes, una peça escrita per Víctor Català (Caterina Albert) que la companyia DDT Teatre ha convertit en un monòleg. Amb totes les localitats exhaurides, el monòleg es farà el dissabte 19 de maig a les 21.00h al Museu del Mar de Lloret afegint-se així a la celebració de La Nit dels Museus.

El Dia Internacional dels Museus (DIM) és un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. Enguany se celebra la 41a edició, que està dedicada al tema Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics, reconeixent les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, el seu paisatge cultural o el seu entorn natural. El tema d’aquest DIM 2018 incideix en l’oportunitat que tenen els museus de cercar nous enfocaments i nous públics a través de l’anàlisi, la consolidació i la creació de connexions. Més enllà de l’ús i l’aprofitament de les noves tecnologies, els museus participen cada cop més del seu entorn immediat, treballen amb la comunitat local i desenvolupen projectes de col·laboració amb nous segments de públic que també estableixen connexions.

Diumenge 20 de maig: Dia Marítim Europeu

Des de l’adopció del Llibre Verd sobre el futur de la política marítima l’any 2006, la Comissió Europea va endegar una nova iniciativa que aglutinava totes les parts interessades en assumptes marítims amb l’objectiu d’establir una nova política marítima integrada. Va néixer així, entre altres iniciatives, el Dia Marítim Europeu, celebració en què s’organitzen activitats i esdeveniments dels diversos sectors marítims amb la voluntat d’incrementar la visibilitat de l’Europa marítima.

És per això que des de la Xarxa de Museus de la Costa Catalana s’ha programat per aquest 20 de maig una acció simbòlica conjunta, l’hissada d’una banderola. Aquesta iniciativa té l’objectiu de fer visible aquest patrimoni i la seva problemàtica a la nostra àrea catalana, però vol també estendre’s fins a Europa.

Per a participar en les activitats programades des de la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret durant tot el cap de setmana, cal fer una inscripció prèvia al Museu del Mar o bé a través del web patrimoni.lloret.cat

Publicitat

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/