Arxiu

Dia de l’orgull LGTBI a Blanes i Lloret de Mar

La bandera multicolor ha tornat a onejar avui a l’Ajuntament de Blanes amb motiu del Dia Mundial de l’Alliberament LGTBI

Enguany aquesta celebració pren encara més força, ja que tot just fa una setmana es va posar en marxa el SAI, Servei d’Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere. El proper dilluns 9 de juliol s’ha organitzat un acte públic que començarà a 2/4 de 9 de la nit a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on es donaran a conèixer els serveis i funcions que té el SAI de Blanes, el primer que s’ha posat en marxa a la comarca de la Selva.

El SAI de Blanes està adreçat a tota la ciutadania, però especialment a totes aquelles persones que pateixen, han patit, o són susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGBTIfòbia. La seva finalitat és oferir atenció a totes les persones sobre qüestions relacionades amb la diversitat sexual i de gènere. El nou servei, ubicat al barri d’Els Pins, funciona els dilluns i els dijous de 9 a 12 h, i per a més informació es pot consultar la pàgina web: https://www.blanes.cat/docweb/social.igualtat.

El Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI, conegut també com el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, se celebra el 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquesta data. Es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York el 1969, i que es consideren que marquen l’inici de l’alliberament homosexual. Van iniciar-se arran d’una batuda de la policia de Nova York a un local gai del barri de Greenwich Village, el bar Stonewall, i va ser el primer cop que un nombre significatiu d’homosexuals es van oposar a què els arrestés la policia.

S’hi va denunciar la vulneració de drets i la repressió social conra les persones LGTBI. Tot i que actualment s’ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, encara hi ha 73 estats on es segueix perseguint i castigant aquest col·lectiu, i en 7 d’ells se segueix condemnant l’homosexualitat amb la pena de mort. Fins i tot on no hi ha persecució legal, continua havent-hi persecució social.

Lloret pinta dos bancs amb els colors del col·lectiu LGTBI

Estan situats a l’avinguda de Blanes en la seva confluència amb l’avinguda de Vidreres

L’Ajuntament de Lloret ha incorporat dos nous bancs en el mobiliari públic amb els colors de la bandera irisada, emblema de la lluita dels col·lectius LGBTI, per garantir la plenitud dels seus drets com a ciutadania. S’han instal·lat a l’avinguda de Blanes en la seva confluència amb l’avinguda de Vidreres i s’han inaugurat en un acte públic celebrat avui al migdia.

Amb aquesta acció simbòlica i transversal, l’Ajuntament de Lloret, vol visibilitzar i normalitzar les diferents realitats personals d’identitat, d’expressió de gènere o d’orientacions sexuals. L’acte s’ha fet avui, 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, en el qual s’han inaugurat els dos bancs públics. Un d’ells pintat amb els colors de la bandera irisada i l’altre amb els colors que representen el col·lectiu transexual. Finalment s’ha llegit el manifest institucional de la jornada que ha distribuït la Direcció General d’Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha dit que “aquest acte és una mostra simbòlica del posicionament del municipi en l’exigència de respecte cap a totes les persones.” I ha afegit que “volem, amb aquest gest, donar un pas endavant per a aconseguir una societat més justa.”

L’acte, que va sorgir d’un acord de ple, ha comptat amb la presència de diversos representants municipals amb l’objectiu de visibilitzar el suport del consistori lloretenc a la diversitat sexual.  Així mateix, des de la setmana passada, oneja a la façana de l’ajuntament, la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Escoltar crònica de Moisés García:

En el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguts com la revolta Stonewall, on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda a la ciutat contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer, a nivell internacional, tant la diversitat en l’orientació afectiva  sexual com en la identitat de gènere.

Publicitat

Electrodomèstics Losada

Av. d’Europa, 43

17300 – Blanes

T. 645299165

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

LA MASIA TORDERA

C/ Girona, 32-34

08490 – Tordera

T. 937643366

 

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/