Arxiu

Detingut un home per apunyalar una dona en una plaça a Salt

Els Mossos d’Esquadra van detenir un home de 38 anys per apunyalar una dona a la plaça Sant Cugat de Salt. Els fets van passar aquest divendres, quan la policia va rebre l’avís que una dona acabava de patir una agressió amb arma blanca. Quan hi van arribar les patrulles, la víctima es trobava al terra amb una ferida oberta a l’abdomen. Després de parlar amb diversos testimonis, els mossos van iniciar una recerca i, una hora més tard, van localitzar i arrestar l’agressor.

La víctima es una treballadora del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l’agressor, de nacionalitat marroquina i amb antecedents, ja hauria protagonitzat altres aldarulls com causar desperfectes a l’edifici del centre obert infantil de Salt llençant pedres o a vehicles del personal. Segons fonts properes al cas, l’agressor ja va ser denunciat i detingut per aquests fets.

El comitè d’empresa del personal del Consorci ha enviat un comunicat condemnant i rebutjant “rotundament” l’agressió que ha patit una companya seva “aquest matí durant l’exercici de la seva tasca professional”. Els treballadors asseguren que en els darrers anys estan patint un “augment d’insults i agressions” que són “del tot inacceptables” i que els situen en posició “d’indefensió i vulnerabilitat”.

Per això, han anunciat que es reuniran aquest dilluns per analitzar els fets i no descarten mobilitzacions per denunciar la falta de protecció en què treballa el personal del sector dels serveis socials. A l’escrit, els treballadors, també han volgut fer arribar el recolzament a la companya, a la seva família i al seu entorn per “la recuperació física i psicològica” dels fets. “Estem commocionats i valorant la gravetat de la situació”, insisteixen.

La UGT de les Comarques Gironines ha expressat el seu “suport a la plantilla dels serveis socials” i ha desitjat que la dona agredida es recuperi ràpidament. Segons el sindicat, la víctima treballa al servei d’atenció a famílies de Salt i es dedica a fer atenció i seguiment a famílies amb dificultats parentals.

La UGT i el comitè d’empresa han aprofitat per denunciar “l’augment de la inseguretat i de les agressions que pateixen els i les professionals dels serveis socials”. “Arran de la crisi econòmica, han augmentat els problemes econòmics i socials de les famílies -d’habitatge, talls de subministraments, precarietat laboral-, tot provocant situacions desesperades, amb un augment de les demandes d’atenció de situacions de risc i emergència, el que ha suposat un augment de la pressió assistencial als serveis socials, amb poc temps per atendre els usuaris i llistes d’espera”, han denunciat tot detallant que a Salt la mitjana és de 10 entrevistes a usuaris al dia per treballador.

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/