Arxiu

Desperfectes molt importants

El Passeig marítim de Pineda de Mar ha patit greus desperfectes arran dels temporals de desembre i els d’aquest darrer cap de setmana.

pineda web

La regidora de Comunicació, Sílvia Biosca, explica que quan encara no s’havien recuperat del primer temporal, ha arribat el segon i els danys s’han multiplicat.

Aquest dilluns hi ha hagut una reunió en Costes, inicialment prevista per parlar del temporal de desembre i ja es van pactat algunes actuacions

 

Un altre dels municipis especialment afectats pel temporal ha estat Malgrat de Mar

 

La carretera del Camí de la Pomereda, zona dels càmpings, ha desaparegut després de desaparèixer la sorra i les dunes que hi havia per a protegir aquesta zona propera a la desembocadura de la Tordera.

José González, del càmping “Marisol”, assegura que estan perdent el negoci mentre Mario Soparregui, director del càmping “Blau Mar”, explica que han hagut de treballar per protegir les instal·lacions

 

A Blanes, les onades, a més d’afectar la platja de s’Abanell, ara també colpegen amb força a la platja central.

A Lloret, la sorra ha basculat i la força de les onades han trencat alguns elements del passeig.

 

Imatges: Dilluns 22 de gener (Yoyo)

 

PLA INUNCAT

 

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT pel temporal marítim amb fort onatge

D’altra banda, ha millorat la situació de risc d’inundació a les comarques del litoral i prelitoral de Girona registrada diumenge a la tarda per la crescuda dels cabals i la possibilitat de desbordaments. En aquests moments en general els cabals són estables o amb tendència a disminuir i malgrat mantenir cabals elevats ja no hi ha risc de desbordament. No es preveuen noves pluges abundants i, per tant, no s’espera que els cabals dels rius hagin de tornar a incrementar-se de forma sobtada.

En relació a l’estat de la mar, el Servei Meteorològic de Catalunya SMC manté la previsió de temporal marítim fins aquest dimarts.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al front marítim mentre duri l’episodi de fort onatge. Cal tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Recordeu que les onades poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Encara que hi hagi diverses onades d’una mateixa alçada, una pot ser més gran que les altres i arrossegar-vos mar endins. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

 

Incidències

 

Al llarg de tot l’episodi el nombre de trucades rebudes al 112 Catalunya tant per vent, pluja com estat de la mar des de divendres dia 20 han estat 372 la majoria de les quals en l’àmbit de Barcelona província. La majoria de trucades han estat per alertar d’obstacles a la via, mobiliari urbà afectat pel vent, arbres i branques caiguts, així com petites inundacions arran de costa en passos subterranis i plantes baixes. No s’han registrat víctimes malgrat la intensitat de l’onatge i les inundacions que ha generat al front marítim.

Molts municipis de tot el litoral han mantingut durant tot el cap de setmana la restricció als accessos a zones properes al trencament de les onades per evitar danys greus. S’han activat els Plans municipals per onatge a Barcelona, Calella i El Prat de Llobregat, entre d’altres. El Port Esportiu i pesquer de Torredembarra va activar el seu pla en emergència per desperfectes en el port durant la nit de dissabte.

Durant el cap de setmana s’han produït afectacions a diferents zones del litoral com a conseqüència de l’onatge i de les pluges intenses i acumulacions en zones sobretot de Girona. S’han produït desperfectes als passejos de diferents municipis del Maresme, Barcelonès, Garraf, Tarragonès, Baix Ebre. L’accés a la platja de l’arrabassada de Tarragona va quedar inundat dissabte al vespre. Dissabte a la matinada, una onada va provocar danys a un pis de Salou. Les 6 persones que estaven a l’edifici van passar la nit a casa de familiars.

Durant tot el dissabte, a la R1 els trens només van circular per una via degut al temporal de mar entre les estacions de Vilassar de Mar i Mataró.

 

Publicitat

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/