Arxiu

Desarticulada una xarxa internacional de proxenetes a Girona

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), de la Policia Nacional i de la Policia de Romania han desarticulat a Girona una organització criminal internacional d’origen romanès dedicada al tràfic de dones per a la seva explotació sexual.

 

En l’operació policial conjunta, coordinada per Europol, han estat alliberades 18 dones -7 a Espanya i 11 a Romania- i 19 persones han estat detingudes -8 a Espanya i 11 a Romania-. L’entramat tenia ramificacions al Regne Unit, Dinamarca i Alemanya, on es prostituïa les dones que, en alguns casos, “marcaven” amb tatuatges.

 

Equip conjunt de investigació

 

La investigació duta a terme per un equip conjunt de Mossos d’Esquadra i Policia Nacional va determinar la presència d’una organització criminal d’origen romanès assentada a la demarcació de Girona que pretenia monopolitzar el negoci de la prostitució de carrer a les zones de l’Alt Empordà i La Selva. Per aconseguir-ho feien ús de la violència i la intimidació contra altres dones i proxenetes de la zona amb l’objectiu d’expulsar-los o bé per obtenir un pagament per poder continuar treballant.

 

Les dones eren captades per membres de l’organització i aleshores hi iniciaven una relació sentimental. Posteriorment i mitjançant coaccions i agressions físiques, les traslladaven a Espanya, el Regne Unit, Dinamarca i Alemanya on se les obligava a exercir la prostitució, tant  en clubs com en la via pública. Les dones havien de lliurar la recaptació diària als líders de l’organització, que no dubtaven a mostrar-se a les xarxes socials amb gran ostentació i luxe i es dilapidaven els beneficis obtinguts en organitzar festes i en l’adquisició de vehicles d’alta gamma.

 

Víctimes tatuades

 

Els proxenetes obligaven les dones a treballar de manera ininterrompuda amb condicions higièniques deplorables, fins i tot quan en algun cas alguna havia quedat embarassada, fet que  suposava un greu risc d’infeccions i contagis en plena crisi sanitària provocada per la COVID-19. Algunes d’aquestes dones eren marcades amb tatuatges perquè altres organitzacions rivals sabessin que eren de la seva “propietat”, així hi quedaven lligades de per vida i les induïen a la idea que l’única alternativa per a subsistir era l’exercici de la prostitució.

 

Quan l’organització criminal advertia que la situació pandèmica provocava un descens de clients i beneficis en les zones que controlaven a Girona, desplaçava a gran part dels seus membres i de les seves víctimes fins a Romania i el Regne Unit i no tornaven a l’Estat espanyol fins que les condicions milloraven.

      

L’operació policial ha conclòs amb l’entrada i escorcoll de manera coordinada en dos domicilis de Figueres i a catorze més a Romania, en les quals hi han participat més de 180 agents d’amndós països. Entre els efectes trobats en els escorcolls realitzats a Romania hi ha fotografies de caràcter pornogràfic en les quals hi apareix una de les 18 víctimes alliberades, menor d’edat, que també era obligada a prostituir-se. Entre les vuit persones detingudes a Catalunya s’hi troben els dos líders de l’organització, que han ingressat a presó provisional.

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/