Arxiu

Demanen 3 anys de presó per dos regidors de Pineda per coaccions l’octubre del 2017

Els acusats per la fiscalia són l’exprimera tinenta d’alcaldia i exregidora de Promoció Econòmica, Carme Aragonés; l’exsegon tinent d’alcalde i ara tercer tinent, Jordi Masnou i el cap de la policia local. El ministeri públic els acusa de coaccions a una cadena hotelera amb l’agreujant de prevaliment de càrrec públic, i els demana tres anys de presó i d’inhabilitació per a càrrec públic.

La cadena hotelera no ha presentat acusació ni reclama cap indemnització. La fiscalia ha retirat l’acusació contra la regidora de Comunicació, Sílvia Biosca, acusada inicialment de falsedat documental per haver suposadament enviat un comunicat de premsa que deia que la cadena hotelera havia acceptat sense cap tipus de pressió del consistori fer fora els policies. Per a Aragonès i Masnou demana tres anys de presó i d’inhabilitació per a càrrec públic, i per al cap de la policia local tres anys de presó i d’inhabilitació per a càrrec policial.

Segons el fiscal Miguel Ángel Aguilar, els 500 policies allotjats al Checkin Pineda i al Checkin Mont Palau tenien contractada l’estada fins el 5 d’octubre. El 2 d’octubre va tenir lloc una multitudinària manifestació davant dels hotels per condemnar l’actuació policial de l’1-O. Atesa la situació de tensió que es va viure, cap a les 21 hores, la primera i el segon tinents d’alcalde i el cap de la policia local, de paisà però que es va identificar, van anar al Checkin Mont Palau per, “de comú acord, amb el ferm propòsit de comminar la direcció de la cadena hotelera, aconseguir l’expulsió” dels agents.

El director va trucar el gerent de la cadena i la tinenta d’alcalde li va reiterar, per telèfon, la petició. El gerent s’hi va negar al·legant que els agents no havien causat cap problema i aleshores Aragonès va passar el telèfon a Masnou que, com a responsable d’urbanisme, va “advertir expressament, amb to desafiant i atemoridor” el gerent per fer fora “aquells clients sí o sí”. El fiscal assegura que el regidor va cridar al gerent dient-li que allà manava ell i “si ell deia blanc, és blanc”.

La comitiva municipal va marxar de l’hotel i el gerent de la cadena, amb el “temor a possibles i creïbles represàlies”, va redactar una carta on deia que “degut a una reunió mantinguda amb responsables de l’Ajuntament de Pineda” es veien “obligats” i “sota amenaça de tancar els hotels durant cinc anys”, a desallotjar el contingent policial el 3 d’octubre a les 4 de la tarda. La carta la va enviar al director dels dos hotels, que ho va comunicar verbalment i per escrit als responsables policials allotjats a l’hotel Mont Palau. El director va enviar la mateixa carta al recepcionista de l’altre hotel, el Checkin Pineda, que també ho va comunicar a l’inspector de policia a càrrec del contingent d’aquell establiment.

Poc després, aquella mateixa matinada, Aragonès va explicar en directe a La Sexta TV: “No hem necessitat cap mesura de força, pensem que el diàleg és el millor i així hem arribat a un acord”. Si els hotels no haguessin accedit a fer fora els policies, Aragonès va dir que el consistori hauria mirat què fer amb els advocats i tècnics de l’Ajuntament.

A primera hora del matí del dia següent, Aragonès i la tinent d’alcalde de comunicació, Sílvia Biosca, estaven “preocupades” perquè la carta del gerent dels hotels havia arribat a la premsa. Per això van anar a l’hotel Mont Palau per demanar una reunió urgent a l’Ajuntament amb la direcció dels hotels per fer un comunicat conjunt. La reunió es va fer a les 11 del matí, i hi van assistir el director de qualitat i expansió i el director financer de la cadena. Les tinentes d’alcalde, “amb la finalitat de doblegar la voluntat” dels hotelers, els van “exigir” que signessin un document “confeccionat falsament” per part de Biosca “seguint les instruccions” d’Aragonès, on constava un “suposat comunicat de premsa conjunt” entre el consistori i la cadena hotelera.

El comunicat per enviar a la premsa “senyalava amb manifest menyspreu a la veritat, que la direcció dels establiments conjuntament amb el govern municipal han plantejat la possibilitat d’avançar la sortida del personal allotjat per raons de seguretat i amb la finalitat de garantir la convivència al municipi”. A més, afegia que “concretament ahir, en una reunió amb el govern municipal i la cadena hotelera, es va acordar de mutu acord que la sortida es produiria en el transcurs del dia d’avui” i que “en cap cas hi ha hagut cap mesura de pressió a l’hora de prendre aquesta decisió i desmentim que l’Ajuntament hagi amenaçat l’establiment hoteler amb el seu tancament”.

Els dos representants dels hotels van negar-se a signar el document perquè deien que no era veritat, però el comunicat es va distribuir igualment entre els periodistes. Segons el fiscal, la transcendència pública d’aquest document suposa un “desprestigi” i “descrèdit” per la cadena hotelera davant de “possibles clients de tot Espanya” per “l’aparent imatge transmesa de tracte discriminatori comès per motius d’origen nacional dels seus clients, en aquest cas, policies”.

COMUNICAT DE

L’AJUNTAMENT DE PINEDA DE MAR

A la vista de l’escrit d’acusació formulat pel Ministeri Fiscal en el procediment de diligències prèvies número 140/2018, en tràmit en el Jutjat d’Instrucció n.2 d’Arenys de Mar, fet públic avui, mitjançant el qual es demana l’apertura del judici oral contra l’exregidora de l’Ajuntament de Pineda de Mar, Carme Aragonès, el regidor Jordi Masnou, i l’inspector de la policia local, Carles Santacreu, pels fets succeïts en un establiment hoteler del municipi el 3 d’octubre de 2017, on la voluntat dels encausats va ser la de realitzar actuacions tendents a millorar la situació de tensió ciutadana que es vivia els primers dies d’octubre al municipi, s’emet el següent comunicat:

  • Cal tenir el màxim respecte per la justícia i per les resolucions judicials i, alhora, per la pressumció d’innocència dels encausats.

  • L’Ajuntament de Pineda de Mar col·laborarà amb la justícia en tot allò que se li requereixi relacionat en aquest procés judicial per tal d’aclarir els fets.

 

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Masia 1952

Av. Just Marlés Vilarrodona, 40

17310 – Lloret de Mar

T. 601901930

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/