Arxiu

Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa fa de Reis d’Orient per a 336 nens i nenes uns dies abans

Una vegada més, l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa ha donat un cop de mà als Reis d’Orient, avançant-se uns dies respecte la nit més màgica de l’any, la del 5 de gener. Ahir dimecres es van lliurar els lots de joguines corresponents a les famílies de Blanes, després que dilluns passat ja es va fer a Lloret i avui és el torn de Tossa de Mar.

Per segon any consecutiu, no hi ha hagut les aglomeracions d’altres anys, ja que s’ha dividit la franja horària matinal en diversos trams repartits entre les famílies que havien de venir a recollir els lots. Els lots s’han confeccionat per a infants que tenen entre 0 i 12 anys d’edat, i cadascun dels lots incloïa un mínim de tres joguines, a les quals s’hi procura afegir un conte o bé material escolar i didàctic, en funció de l’edat del destinatari

Més infants que l’any passat

Així ha culminat la Campanya de Joguines 2018-2019, que en aquesta ocasió havia de reunir suficient material per fer possible la il·lusió d’un total de 336 nens i nenes, sumant les tres poblacions de la Selva Litoral. Enguany els nois i noies de Creu Roja Joventut s’han hagut d’esforçar de valent, ja que ha augmentat considerablement el nombre d’infants, ja que en la passada edició van ser 287.

Per quart any consecutiu, les joguines que s’han estat recollint a través de les donacions havien de complir amb el requisit inexcusable que fossin noves. Les altres dues condicions, que es conserven des de fa dècades, és que les joguines que s’entreguen han de ser no bèl·liques i no sexistes. Durant els dos primers anys la petició que fossin noves va costar d’entendre, però actualment sembla que gairebé tothom ja s’hi ha avesat.

Èxit de la Gran Recollida de Joguines per a la Campanya 2018-2019

En aquesta ocasió la principal novetat de la Campanya de Joguines de Creu Roja 2018-2019 ha estat la posada en marxa de recaptes intensives centralitzades la setmana abans de Nadal: La Gran Recollida de Joguines. Els dies 20, 21 i 22 de desembre es va instal·lar una carpa a la Plaça Verge atesa per Creu Roja Joventut, on es recollien joguines i donatius en una guardiola per comprar-ne.

La recepció de joguines va ser especialment fructífera el divendres 21 de desembre, ja que va coincidir amb la Fira de Sant Tomàs que se celebra a Blanes des de fa més de 500 anys. També ha funcionat molt bé en els establiments comercials i locals que van esdevenir durant uns dies en Punts de Recollida. Es va estar fent fins el dia 22, ja que a partir de llavors va arribar el moment en què els voluntaris i voluntàries havien d’anar confeccionant els lots per a les famílies.

Val a dir que Creu Roja rep les peticions a través d’Acció Social de l’Ajuntament, que s’encarrega de centralitzar-ho. A partir d’aquí, es confeccionen els llistats amb les edats dels nens i nenes, adequant-se els lots a aquest i altres paràmetres que se’ls informa. A banda de les donacions que es reben, amb els diners que es recullen es compren les joguines que fan falta.

Col·laboracions especials de Quim Masferrer i Àngel Miralles, entre d’altres

Per poder recollir diners, Creu Roja ha comptat en aquesta ocasió amb diverses col·laboracions especials. Una d’elles va ser la de Quim Masferrer, conegut sobretot per protagonitzar la sèrie de TV3 El Foraster. L’actor va enregistrar un vídeo que s’ha estat difonent per les xarxes durant els darrers dies, per animar la participació de la gent donant joguines.

D’altra banda, el vespre del passat 7 de desembre el Teatre de Blanes va allotjar la IV Nit de Monòlegs, una experiència que any rere any augmenta el nombre de públic que omple el recinte. La ONG sempre compta amb col·laboracions especials d’actors i còmics, i en aquest cas n’hi ha hagut de prou destacades.

Una d’elles va ser la de l’actor i humorista Àngel Miralles, conegut sobretot per protagonitzar l’espectacle ‘ReEugenio’. Precisament la seva intervenció al Teatre de Blanes es va tancar ficant-se en la pell del mític i genial còmic català que encetava tots els seus acudits amb la famosa frase Saben aquel que diu….? Acompanyat de la sempiterna cigarreta, Àngel Miralles va aconseguir fer plorar de riure el públic en la darrera intervenció de la vetllada.

Abans, el van precedir dalt l’escenari la veterana monologuista de Badalona Pepi Labrador, que es va ficar sense cap problema en la pell d’una maruja de mitjana edat. La va seguir un duet local format pel poeta i showman Dani Facelli acompanyat del genial guitarrista Hugo Martínez. Tots dos van protagonitzar una intensa actuació que va buscar la complicitat del públic demanant-los rematar amb les palmes una ràfega d’acudits curts i enginyosos, que van anomenar xupitos, i darrera d’ell va actuar el presentador, actor i showman Pau Murner.

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/