Arxiu

Creu de Sant Jordi

Blanes demana a la Generalitat que concedeixi la Creu de Sant Jordi a ASPRONIS, una entitat que fa 50 anys que treballa amb discapacitats intel·lectuals de la Selva i el Maresme, des del naixement, fins a l’edat adulta a nivell assistencial, laboral i esportiu.

La petició, aprovada per unanimitat del plenari, es fa per reconèixer la tasca feta en aquest camp durant cinc dècades.

L’alcalde Mario Ros, va quedar impressionat quan va visitar l’entitat quan va ser regidor d’Acció Social, “la tasca que es fa, o la veus o no saps realment tots els serveis que ofereixen i la implicació dels seus treballadors” .

Va seguir la sessió plenària Maria Dolors Oms, la presidenta de la Fundació ASPRONIS, i exalcaldessa de la vila. Tot i que no estava previst inicialment va intervenir asseguda al costat de l’actual alcalde, “l’entitat la van posar en marxa els mateixos pares i el 1992 es van posar en marxa les fundacions, es va passar d’un treball més paternalista a un altre de més professional. En aquest sentit vull destacar la implicació de tots els treballadors, ho fan per vocació i tenen una gran comunió amb tots els nanos”.

Tot i la unanimitat i la coincidència en el reconeixement a la feina feta, des de la CUP es va demanar que, a nivell, global,  es treballi per millorar les condicions laborals de les persones discapacitades. Joan Rota explicava que, “hi ha certs aspectes relacionats amb els treballadors discapacitats que cal analitzar i millorar. Des del 2009, els convenis no s’han actualitzat. En aquest camp hi ha molta feina per fer”

Oms, va assegurar que és un tema que es treballa amb el govern català i central, però que, ara per ara, se’ls ofereix el millor que es pot, “el nostre gerent treballa aquesta problemàtica a Barcelona i Madrid. Ara per ara, és el que hi ha, o s’haurien de quedar a casa”.

Escoltar Ros, Oms i Rota:

La intervenció de la resta de regidors va anar dirigida al reconeixement, agraïment i felicitació, alguns amb relació directe per haver-hi treballat o perquè algun familiar ho ha fet. Van parlar: Jordi Urgell (Batega per Blanes), Sergio Atalaya (Cs), Juanjo Navarro (PDeCAT), Àngel Canosa (ERC), Joan Salmeron (ICV-EUiA) i Jordi Blai(PSC).

Diversos grups ja van anunciar que presentaran el mateix acord al Consell Comarcal de la Selva. A ben segur, que d’altres municipis on treballa ASPRONIS també s’hi afegiran.

 

Imatge: intervenció de Maria Dolors Oms al plenari (Foto Yoyo)

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

INS BISBE SIVILLA

C/. Valledebanador, 39

08370 – Calella

T. 937661201

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/