Arxiu

Controls intensius de transport escolar i de menors, i viatgers

Mossos d’Esquadra i Policies Locals vigilen aquesta setmana sobretot les condicions administratives, del servei i dels vehicles d’aquest tipus de transports

L’ús del cinturó de seguretat és obligatori per a tots els ocupants i a tots els vehicles –també als autocars i autobusos- així com a tots els trajectes

 

Aspectes que es controlaran

Els agents vetllaran per garantir la seguretat en aquest tipus de transports controlant-ne sobretot les condicions administratives, del servei i dels vehicles.

 

  • En concret, vigilaran si disposen d’una autorització administrativa específica per realitzar el transport;
  • l’ús dels sistemes de seguretat passiva; si cada passatger compta amb una plaça o seient; el compliment de les parades o itineraris fixats;
  • si es viatja amb un acompanyant de transport escolar o cap a centres d’educació especial; o bé si es reserva les places pròximes a les portes de servei a persones de mobilitat reduïda, entre d’altres.
  • Així mateix, i quant a les condicions dels vehicles, es denunciaran aspectes com realitzar un servei amb un vehicle de més antiguitat de la màxima permesa, l’incompliment de les prescripcions tècniques sobre l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, l’incompliment de l’obligació de subscriure les assegurances preceptives, o no disposar del rètol indicatiu de transport escolar, entre d’altres.

 

La campanya preventiva de controls de transport escolar i de menors així com de viatgers serà la tretzena campanya preventiva i integral que coordina enguany el Servei Català de Trànsit, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogo-alcoholèmia, camions, distraccions, velocitat i motocicletes, entre d’altres. En total, aquest 2018, s’han planificat un total de disset campanyes, que incideixen en els principals factors de sinistralitat. Enguany, durant el mes d’abril ja es va dur a terme una campanya específica de controls intensius de transport escolar i de menors en el període comprès entre el dia 4 i 8. En total, es van aturar 138 vehicles i s’hi van imposar 25 denúncies.

El cinturó, bàsic per salvar vides!
La utilització d’aquest sistema de seguretat passiva és fonamental com a mesura d’autoprotecció:
·         En un accident, l’ús del cinturó redueix el risc de morir un 75%. El seu ús combinat amb el coixí de seguretat, si el vehicle en porta, redueix el risc de morir un 80%.
·         En cas de bolcada o gir brusc, l’ús del cinturó és fonamental. No portar-lo ben cordat multiplica per 25 el risc de patir lesions greus o mortals.
 Obligatori i sempre ben cordat!
El Servei Català de Trànsit recorda que estan obligats a portar el cinturó de seguretat el conductor i els ocupants dels vehicles, degudament cordats, tant per circular per les vies urbanes com interurbanes.
No utilitzar adequadament el cinturó és una infracció greu, que comporta una multa de 200 euros, però no suposa una pèrdua de punts. Només es detreuen punts, un total de 3, si l’infractor és el conductor.
També cal remarcar que no tenir instal·lats en el vehicle els cinturons de seguretat és una infracció molt greu, que comporta una sanció de 500 euros.

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/