Arxiu

Comencen les obres de la reivindicada rotonda de Ca la Guidó de Blanes

Tenen un cost de 496.000 euros i els treballs finalitzaran a la tardor

 

Les obres compten amb un termini d’execució de 5 mesos i dues setmanes a comptar a partir del dilluns 25 de març, tot i que cal destacar que hi haurà una aturada coincidint amb els mesos de juliol i agost. L’objectiu d’aquesta interrupció és no perjudicar el trànsit de vehicles, habitualment més dens quan arriba la temporada estiuenca.

La previsió és que els treballs s’allarguin fins la festivitat de Sant Joan, quan quedarien aturats fins a finals d’agost. Llavors es reprendran amb la previsió que a principis de la tardor ja estiguin enllestits. El projecte l’executarà l’empresa VIALSER (Vialitat i Serveis S.L.V.), a qui es va adjudicar per un import de 496.490’30 €, després que es comptava amb un pressupost de 687.628’36 €.

Per a l’execució dels treballs es van presentar quatre empreses, de les quals una ja va quedar descartada un cop revisats els requisits. El projecte és molt més complex que una senzilla rotonda, i va més enllà d’aquesta infraestructura, ja que es tracta de la Remodelació de la Carretera de Tordera, entre les rotondes dels Focs i Mas Cremat. Prèviament, a finals de l’any passat es van estar fent en la mateixa zona uns necessaris treballs consistents en la millora i ampliació de la xarxa pluvial.

Modificació de la circulació a la zona

El sergent Paco Rodríguez, responsable de Mobilitat i Seguretat Viària de la Policia Local de Blanes, i l’inspector en cap, Joan Garcia, s’han encarregat de presentar les modificacions de trànsit que afectaran tota la zona mentre durin les obres. Així, es tallarà únicament un dels dos carrils de circulació que hi ha a la Carretera de Blanes a Tordera, de manera que sempre en quedarà un de lliure pel pas de vehicles.

A diferència del què es va fer quan van tenir lloc les obres de la xarxa pluvial a finals de l’any passat, l’únic carril que quedarà en servei (indistintament de si és el dret o l’esquerra) serà per circular de nord a sud, és a dir: venint des de Mas Cremat en direcció al centre del municipi. Per contra, hi haurà un circuit alternatiu per connectar en direcció a Tordera passant pel barri de Mas Florit, i respecte a la Línia 2 del bus urbà sentit Blanes-Ca la Guidó-Ciutat Esportiva, continuarà per la Carretera d’Accés a la Costa Brava seguint un itinerari modificat

Fases del projecte

El projecte contempla diverses fases, i la primera serà precisament la construcció de la rotonda, així com la remodelació del tram comprès entre aquesta i la dels Focs que hi ha a la Carretera d’Accés a la Costa Brava. Aquests són els primers treballs que s’executaran fins a finals de juny, mentre que a partir del setembre es continuarà des de la Rotonda de Ca la Guidó fins a la Rotonda de Mas Cremat.

Aquesta futura segona fase de treballs també inclourà la instal·lació del conjunt semafòric que es preveu al projecte, que compta  amb una partida econòmica pròpia. S’ha adjudicat a l’empresa Etra Bonal S.A. per un import de 24.046’15 €, i estarà situat en un pas de vianants de nova creació que hi haurà en la part nord de la futura rotonda, en la confluència que connecta amb la Plaça Miquel Martí i Pol, accionant-se sota demanda dels vianants.

L’objectiu del projecte de Remodelació de la carretera de Tordera, entre les rotondes dels Focs i Mas Cremat és realitzar tota una sèrie d’actuacions de pavimentació i accessibilitat que racionalitzin i possibilitin la millor convivència possible entre vianants, ciclistes i vehicles. En aquest darrer sentit el principal factor que s’ha tingut en compte, prioritzant-lo per sobre de la resta, són els vianants i les persones amb mobilitat reduïda.

Un altre objectiu prioritari ha estat donar continuïtat al carril-bici segregat que procedeix de Tordera, i que actualment finalitza al Carrer Antonio Machado, situat a l’entrada nord de Ca la Guidó. S’ha buscat la forma més òptima possible d’integrar-lo dins l’espai públic, i en el futur connectarà amb la Rotonda dels Focs i el Centre Urbà, així com amb el Pla Parcial Costa Brava. Respecte la rotonda pròpiament dita, la seva construcció facilitarà la circulació de vehicles a la cruïlla de la Carretera de Tordera amb el Carrer Ca la Guidó, i s’espera que la circulació de pas –la interurbana- quedi reduïda amb el nou disseny.

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/