Arxiu

Comença “l’etapa de represa” amb regulació pròpia

La norma de la Generalitat deixa “sense efectes” les mesures de l’estat d’alarma

El Govern no regularà límits d’aforaments als espais a l’aire lliure i tancats a partir del 25 de juny. A partir d’aquesta data, aquests espais hauran de garantir una distància de seguretat equivalent una superfície de 2,5 metres quadrats per persona. Fins al 25 de juny, però, els aforaments estaran limitats al 50% en els espais tancats i el 75% en els espais a l’aire lliure, segons han detallat el president de la Generalitat,

Plans sectorials

La resolució del Procicat també estableix que caldrà aprovar plans sectorials per a una quinzena d’àmbits d’activitat, com universitats, serveis socials, centres docents, transports, establiments comercials, d’hostaleria i restauració, turisme, locals d’oci nocturn, lleure infantil, fires i congressos, instal·lacions esportives, equipaments culturals o festes i esdeveniments populars. Els plans sectorials ja aprovats durant les fases de la desescalada s’hauran d’adaptar a la nova situació.

Ús obligatori de mascareta

La resolució també fixa l’ús obligatori de mascareta per als ciutadans majors de sis anys a la via pública, espais a l’aire lliure i espais tancats oberts al públic sempre que no sigui possible mantenir una distància d’1,5 metres amb altres persones amb qui no es manté un contacte proper molt habitual. També es manté l’obligatorietat de la mascareta en el transport de viatges per carretera o per ferrocarril, excepte si tots els ocupants del vehicle són persones que tenen un contacte molt habitual.

Reunions familiars

Pel que fa a les reunions familiars i activitats socials, la resolució no posa cap límit concret de persones però sí estableix una sèrie d’indicacions. Es podran fer de manera preferent amb les persones que mantenen un contacte molt habitual, “sempre que no es generin aglomeracions ni se superin les limitacions en l’aforament que s’estableixin” i “sempre que es respectin les normes de protecció individual”. Es considera aglomeració quan no es pot mantenir física interpersonal de seguretat.

Sistema sanitari

La titular de Salut ha assegurat que el sistema sanitari és “molt diferent” ara que fa tres mesos, abans de l’inici de la pandèmia, i que en surt “reforçat”. Vergés ha defensat que el sistema té més capacitat diagnòstica del coronavirus, d’identificar-ne precoçment els casos i fer el seguiment de contactes i aïllaments. Un dels principals objectius d’aquesta etapa és “detectar ràpid els brots” i “actuar”, ha recordat.

Preguntada sobre si la societat s’ha de preparar per a confinaments puntuals en les properes setmanes quan es detecti un brot important, com està passant a la Xina o Alemanya, la titular de Salut ha assenyalat que la resposta no té “per què ser un confinament”, sinó que es poden aplicar altres mesures per “actuar com a barrera de contenció”, però no ha aprofundit en aquesta qüestió.

Preguntada per les residències, un dels llocs més vulnerables i on la covid-19 ha afectat amb més crueltat, Vergés s’ha remès al pla de desconfinament basat en la classificació segons si no tenen casos del virus (‘verdes’); si en tenen algun però els espais estan ben sectoritzats i amb zones netes (‘taronges’) o si encara hi ha risc de contagi (‘vermelles’). La consellera ha assenyalat que estan treballant en un pla de contingència per preparar les residències en aquest marc.

Publicitat

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/