Arxiu

Comença la Festa Major a Pineda de Mar

Aquest dijous hi haurà el primer concert de la Festa Major a la platja dels Pins que serà l’aperitiu abans de que es doni el tret de sortida oficial a la Festa Major de Pineda el divendres amb el tradicional repic de campanes i el Pregó, aquest any a càrrec de l’actor i humorista Peyu.

El programa de Festa Major d’aquest any destaca la varietat d’activitats que hi ha per totes les edats. El regidor de cultura de Pineda, Santiago Macip, ens explica l’alt ritme d’aquests dies de Festa Major.

La Festa Major de Pineda té activitats programades fins al 29 d’agost i s’espera una alta participació com és de costum. Aquest any, com a altres poblacions de la zona, s’ha optat per conscienciar sobre les agressions sexuals a través de diversos missatges repartits per zones del municipi a més d’informar des de la parada de promoció de la salut de les barraques.

Hi ha activitat noves però també es mantenen moltes tradicionals que intentaran fer passar a Pineda una gran Festa Major.

Escoltar Santiago Macip

 

Programa Festa Major:

Dijous, 23

A partir de les 23.00 h, a la platja dels Pins, dins la Festa Jove, organitzada pel Consell de Joves:

  • El Último Tributo (tribut a El Último de la Fila)
  • Tapeo Sound System

Divendres, 24

A les 20.00 h, a l’església de Santa Maria, Ofrenes de les Entitats al Sant Patró per demanar bons auguris per als pinedencs i pinedenques.

A les 21.00 h, davant del local social de la Penya Barcelonista (Biblioteca), Sopar de Germanor.

A les 21.00 h, a l’església de Santa Maria de Pineda de Mar, Repicada de Campanes, Encesa del Campanar i Esclat amb Foc de Festa Major 2018.

A les 21.10 h, Batucada a càrrec de Diabolus Musicae. Sortida: església de Santa Maria.

A les 21.30 h, des del balcó de la Casa de la Vila, Pregó de Festa Major a càrrec de l’actor i humorista Peyu.

A les 22.00 h, a la plaça de Catalunya, Correfoc. I, en acabar, Ruixada Popular a la rotonda de l’Estació. Recorregut: plaça de Catalunya i carrer de Mar fins a la rotonda de l’Estació.

A partir de les 23.00 h, a la platja dels Pins, dins la Festa Jove, organitzada pel Consell de Joves:

  • Dalton Bang
  • La Glamour Band

A les 23.15 h, a la plaça d’Espanya, espectacle Lurrak (teatre, música i circ).

Dissabte, 25

A les 8.00 h, a la plaça d’Orient, I TribalaRun (cursa de disfresses), organitzada per la Comparsa Tribala. Inscripcions prèvies i informació: comparsatribala@hotmail.com i el mateix dia, 30 minuts abans de l’inici.

A les 9.00 h, a la platja de la Riera, Tirada de l’Art de Pesca a càrrec de l’Associació Amics de la Barca de Vela Llatina.

A les 9.00 h, a la plaça de les Mèlies, organitzat pel Club d’Escacs Pineda:

  • XII Torneig de Partides Ràpides d’Escacs «Festa Major de Pineda de Mar U16».
  • II Torneig de Partides Ràpides d’Escacs «Festa Major de Pineda de Mar S60».

A partir de les 9.30 h, a les pistes del Club de Petanca Pineda de Mar, Campionat Dobletes Formades, organitzat pel Club Petanca Pineda.

De 10.00 a 20.00 h, a l’Espai Sara Llorens, Fira d’Artistes, Tallers Participatius per a nens de 5 a 12 anys i Taller Creatiu organitzat pel Cercle Artístic de Pineda de Mar.

A les 11.00 h, Batucada a càrrec de Petits Musicae. Recorregut: plaça de les Mèlies, carrer de la Vila i plaça de Catalunya. En acabar, Mini Esclat de Festa Major amb Globatada i Xupinadeta.

A les 11.30 h, a la plaça de Catalunya, Pregó-Espectacle de la FESTAXIC a càrrec d’El Replà.

En acabar, al voltant de les 12.15 h, es farà la Presentació dels Candidats i Candidates a Pubilleta i Hereuet de Pineda de Mar 2018. 

 A les 12.30 h, al pati de Can Comas, Bombolles de Sabó Gegants.

A les 12.30 h, a la platja dels Pescadors, a l’espai de la Confraria, Subhasta del Peix com es feia antigament a càrrec de l’Associació Amics de la Barca de Vela Llatina.

A les 17.00 h, a la plaça d’Orient, Tirada Infantil de Bitlles Catalanes, a càrrec de l’Associació de Bitlles Catalanes.

A les 18.00 h, al pati Can Comas, espectacle familiar Dia de Festa Major a càrrec d’El Replà.

A les 18.00 h, al pavelló Nino Buscató, Partit de Bàsquet de Festa Major, organitzat per la UER Pineda de Mar.

A les 18.30 h, a la plaça de Sant Pere Pescador, XXXII Trobada Gegantera i Plantada de Gegants, organitzada per la Colla de Geganters i Grallers de Pineda de Mar.

A les 19.00 h, a la plaça d’Espanya, Concert a càrrec de l’Orquestra Costa Brava.

A les 19.30 h, Cercavila gegantera. En acabar, Ball de Gegants i Lliurament dels Records de la trobada. Recorregut: pl. Sant Pere Pescador, av. Montserrat, c. Bertomeu i pl. Mèlies.

A les 21.00 h, al carrer Major, Sopar de Germanor i Ball amenitzat per Versió Original.

 A les 22.45 h, a la plaça d’Espanya, Taller gratuït de Lindy-hop (swing) a càrrec de Salsa Dance Studio.

 A partir de les 23.00 h, a la platja dels Pins, dins la Festa Jove, organitzada pel Consell de Joves:

  • Summer Moguda

A les 23.45 h, a la plaça d’Espanya, Ball de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Costa Brava.

Diumenge, 26

A les 9.00 h, 11a Crono de Festa Major «Memorial Antoni Rodríguez», organitzada pel Club Ciclista Pineda

A les 9.00 h, a la plaça de les Mèlies, XL Torneig de Partides Ràpides d’Escacs «Festa Major de Pineda de Mar», organitzat pel Club d’Escacs Pineda.

A les 9.00 h, a l’Espai Sara Llorens, III Ral·li Fotogràfic de Festa Major, organitzat per l‘Associació Fotògrafs de Pineda.

A les 9.30 h, a la plaça de Sant Pere Pescador, Sardinada Popular. En acabar, Cantada d’Havaneres a càrrec d’Els Pescadors de l’Escala.

A partir de les 9.30 h, a les pistes del Club de Petanca Pineda de Mar, per a nens de 8 a 14 anys, Campionat Infantil de Petanca, organitzat pel Club Petanca Pineda.

De 10.00 a 20.00 h, a l’Espai Sara Llorens, Fira d’Artistes i Tallers per a nens de 5 a 12 anys, organitzat pel Cercle Artístic de Pineda de Mar.

A les 11.00 h, a la plaça de la Pubilla, XXII Xeringada del Cau de Pineda amb l’animació de 3/4 de Quinze, organitzada per lAEG Montpalau. Es poden dur estris per ruixar. En acabar, Vermut Solidari pel Sàhara.

A les 12.00 h, Cercavila dels Castellers de l’Alt Maresme. Recorregut: pl. Mar, c. Dr. Bertomeu, pl. Mèlies, pl. Espanya.

A les 12.30 h, a la plaça d’Espanya, Diada Castellera amb les colles Castellers de l’Alt Maresme i Capgrossos de Mataró, organitzada pels Castellers de l’Alt Maresme.

A les 17.00 h, a la plaça d’Orient, Torneig de Bitlles Catalanes, A Pineda Fem Bitlla, organitzat per l’Associació de Bitlles Catalanes

A les 17.30 h, a la plaça de Catalunya, Proclamació de la Pubilla, l’Hereu, la Pubilleta i l’Hereuet de Pineda de Mar 2018, organitzada per lAssociació Amics del Pubillatge.

 A les 18.00 h, a la plaça de les Mèlies, XXII Transpinedenca, organitzada per lAEG Montpalau.

A les 18.00 h, al carrer Major, festa infantil El Enzierro amb la col·laboració especial de Les Manoles de Les Meliets, organitzat per l’AV. Major. En acabar, Xocolatada Popular per als nens assistents. FESTAXIC.

A les 19.00 h, a la plaça d’Espanya, Concert a càrrec de l’Orquestra Titanium.

A les 19.00 h, al barri de Can Cornet, XV Cursa de Trastos de Pineda de Mar.

A les 19.00 h, a l’Espai Sara Llorens, III Ral·li Fotogràfic de Festa Major.

A les 19.30 h, a la plaça de Sant Pere Pescador, Ballada de Sardanes a càrrec de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, organitzada per l’Associació Cultural Mare Nostrum.

A les 21.45 h, al pati de Can Comas, espectacle musical De Cine a càrrec Les Mèlies Teatre del Casal d’Avis Mèlies.

A partir de les 23.00 h, a la platja dels Pins, dins la Festa Jove, organitzada pel Consell de Joves:

  • El Diablo se quema
  • Mecagüentó (tribut a Extremoduro)

A les 23.30 h, a la plaça d’Espanya, Ball de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Titanium.

Dilluns, 27

 A les 11.30 h, al Pati de Can Comas, espectacle Els Cowboys de la Pampa del Rio Grande do Sul (Brasil) i l’Argentina a càrrec de Diablos de la Pampa.

 A les 12.30 h, a la plaça de Catalunya, Festa de l’Escuma i Animació a càrrec de Cavall de Cartró.

De 17.00 a 20.00 h,

A la plaça d’Espanya, Circuit de Karts i Cotxes. Els karts tenen direcció i funcionen pedalant. Aquesta activitat potencia el desenvolupament de l’habilitat motriu i la destresa dels infants.

A les 21.45 h, Cercavila a càrrec de l’Always Drinking Marching Band.

A les 23.00 h, a la plaça d’Espanya, Ball de Festa Major a càrrec de Centauro, La Grupestra.

Dimarts, 28

A les 12.30 h, a la platja dels Pins, Vermut Flaix FM & El Bandarra.

A les 18.00 h, a la plaça de les Mèlies, Torneig de Parxís per a infants i adults, organitzat per l’Associació Gent de Pineda.

A les 19.00 h, a la plaça d’Espanya, Concert a càrrec de l’Orquestra La Selvatana.

A les 20.15 h, al pati de pati de Can Comas, Espectacle Musical a càrrec d’Animació i Cultura.

A les 23.00 h, a la plaça de Catalunya, Serenata a càrrec de l’Orquestra La Selvatana.

A les 0.15 h, a la plaça d’Espanya, Ball de Festa Major a càrrec de l’Orquestra La Selvatana.

Dimecres, 29

A les 11.00 h, a l’església parroquial, Ofici Solemne en honor de Sant Joan Baptista amb la participació de la Cobla Orquestra Girona i la Coral Juvenil de Santa Maria.

En acabar, a la plaça de Catalunya, Ballada del Contrapàs i Dansa de Pineda i Quatre Sardanes Manresanes, a càrrec de la Cobla Ciutat Girona.

A partir de les 17.30 h, al pati de Can Comas, actuacions de Balls

A les 19.30 h, a la plaça de Sant Pere Pescador, Sardanes a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell, organitzat per l’Associació Cultural Mare Nostrum.

A les 20.00 h, a la plaça d’Espanya, Òpera For Kids

A les 23.10 h, a la platja dels Pescadors, davant de la plaça de Sara Llorens, Gran Fi de Festa Major, amb Castell de Focs d’Artifici a càrrec de Pirotècnia Igual.

Publicitat

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/