Arxiu

Comença la construcció de la rotonda d’Anselm Clavé de Blanes, l’últim tram del Pla Parcial Costa Brava

Els treballs compten amb un pressupost d’execució de 357.195 €, i són fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Blanes i els promotors del Pla Parcial. Tenen una previsió d’acabament que volta els tres mesos, de manera que s’espera que estigui acabada coincidint amb l’inici de l’estiu, a finals del proper mes de juny. La seva construcció significarà no tan sols la posada en marxa d’un nou un nexe comunicatiu, també s’hi faran millores al seu entorn.

Desmantellament de les torres elèctriques del Cementiri i Mas Enlaire

Paral·lelament a la construcció de la rotonda, també es farà realitat una reivindicació que porten reclamant des de fa temps tant l’Ajuntament de Blanes com els veïns de la zona a FECSA-ENDESA. S’aconseguirà el desitjat desmantellament de les torres elèctriques que hi ha a la zona del Cementiri Municipal així com per diversos carrers que hi ha en tota aquesta àrea.

D’aquest seguit de torres, la que suposa actualment un obstacle infranquejable de cara a la futura posada en marxa de la circulació al darrer tram del Pla Parcial, està situada davant del Cementiri, al bell mig del Carrer Santa Cecília que enllaçarà amb la futura rotonda. Des de fa molt de temps, s’ha viscut un compàs d’espera perquè la companyia elèctrica procedís al seu desmantellament, ja que la major part del fluid elèctric ja està soterrat i, per tant, no suposarà cap impediment perquè continuïn tenint electricitat els veïns de la zona.

Potenciació de noves opcions de circulació pel Pla Parcial Costa Brava

Quan hagin finalitzat les obres, es podrà obrir definitivament tota la circulació del Pla Parcial Costa Brava, facilitant una major fluïdesa del trànsit rodat d’extrem a extrem. Tant pels veïns del seu voltant com per tots els vehicles que vulguin entrar i sortir de Blanes per l’est. A partir de llavors tindran una nova opció, ja que el vial que quedarà obert transcorre en paral·lel a la Carretera GI-682, la Carretera d’Accés a la Costa Brava.

Això significarà que es podrà circular des de la cruïlla del Carrer Anselm Clavé amb el Carrer Santa Cecília fins a Mas Borinot i Valldolig a través de l’Avinguda del Parlament sense haver de fer l’actual circumval·lació. Tanmateix, els vehicles que provinguin de la zona més oriental i vulguin dirigir-se fins a l’Estació de Tren, ho faran directament, enllaçant a través de la nova rotonda.

Afectacions en el trànsit rodat i al transport públic des d’avui

Aquest dilluns ha començat la primera de les dues fases de què consta el projecte constructiu, i ha comportat d’una banda afectacions en el trànsit rodat, i de l’altra en el transport públic de viatgers. Des d’aquest dilluns s’ha modificat el trànsit procedent de la Carretera de l’Estació en sentit a Lloret de Mar pel Carrer Barcelona, ja que s’ha d’enderrocar part de l’edificació de l’antiga nau de Can Navinés, situada entre l’Avinguda de l’Estació i el Carrer Anselm Clavé.

Això també ha comportat que la Línia 4 de Transport Públic de Viatgers quedi temporalment anul·lada. El servei s’està fent ara a través de la Línia 1, que allarga el seu trajecte, i enlloc de finalitzar a l’Estació d’Autobusos, la Línia 1 Blanes-Lloret ara arriba fins a l’Estació de Tren, i s’ha reforçat amb un vehicle més per donar un millor servei a la ciutadania que utilitza habitualment la Línia 4.

Des d’aquest dilluns han quedat anul·lades quatre de les parades de la Línia 4, ja que la resta de parades han passat a ser ateses pels vehicles de la Línia 1. Les 4 parades anul·lades són: la de l’antiga Escola SAFA; la de Mas Moixa, la del costat del Bingo (en servei per la Línia 2) i la de la Casa de la Cultura (igualment en servei per la Línia 2).

Publicitat

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/