Arxiu

Comença el Cicle de Concerts “Música a l’Esperança”

Hi haurà concerts tots els divendres de maig a les 22h a la Capella de l’esperança de Blanes

 

Aquest divendres actuarà Mirna Vilasís:

Mirna Vilasís, va néixer a Sabadell l’any 1970. És cantant i multi instrumentista i a aquestes alçades, és molt probable que no quedi arreu de Catalunya un sol racó on encara no hagi ressonat la seva veu. L’afirmació pot semblar gratuïta, però no ho és en absolut. Parlem d’una artista polivalent i polifacètica, però sobretot valenta en tots els sentits. D’una vocalista d’àmplia trajectòria i d’un full de serveis on no hi falta de res. De qui porta més d’un quart de segle recorrent tots els pobles i ciutats del país, tot explorant, difonent i renovant la poesia i la música d’arrel catalana, ja sigui sota el seu nom o en qualsevol dels nombrosos projectes als quals ha donat forma al costat de Xavi Múrcia, la seva parella artística i sentimental.

A més de projectes com Tralla (4 discos) i La Cobleta de la Selva (1 disc), dos autèntics referents de la música tradicional del nostre país, o com Samfaina de Colors, que amb 23 espectacles de producció pròpia (8 discos) i més de 5.000 funcions acumulades (més de 2 milions i mig d’espectadors!), ha esdevingut una peça clau en l’apropament de la música i la poesia de casa nostra als públics infantil i familiar (a Blanes ho saben prou bé a Rialles), va debutar en solitari l’any 2009 de la mà de “Mirna”, un disc farcit d’essències mediterrànies i amb la poesia de diversos autors catalans com a fil conductor. La porta d’entrada a un univers personal i intransferible. L’any 2015 el va seguir “Espero meravelles”, tretze poemes de Montserrat Abelló cantats des de l’emoció, la força i la bellesa que sempre han definit Mirna Vilasís.

Montserrat Abelló (1918-2014) és un referent de les lletres catalanes. Una poeta i traductora que no tan sols va escriure alguns dels capítols més celebrats de la nostra cultura contemporània, sinó que va traslladar a la nostra llengua la paraula de tòtems anglosaxons com Sylvia Plath. Mirna Vilasís va arribar a conèixer la dimensió més profunda i humana d’Abelló. La que només es pot assolir a través de vincles com l’amistat que les va unir durant molts anys (“una de les millors amigues que he tingut mai” diu Mirna) fins el punt  que poeta i cantant van arribar a treballar plegades en una producció conjunta, un espectacle musical basat en l’obra de la poeta. Un projecte engrescador en què totes dues van treballar fins poc abans de la mort d’Abelló.

“Espero meravelles” és el testimoni d’aquest projecte. Tretze poemes de Montserrat Abelló, cantats per Mirna Vilasís i musicats per Xavi Múrcia. Versos que ja han esdevingut eterns i que Vilasís trasllada a les cristal·lines aigües del folk, el jazz i la cançó d’autor. Un homenatge a un dels grans noms de la cultura de casa nostra. La reafirmació de la transcendència i la transversalitat de la seva obra. I, sobretot, el record d’una amiga que mai acabarà de marxar.

Xavi Múrcia (Sabadell, 1969) és un cantant, músic multi instrumentista (guitarres, mandola, mandolina, guitarró, sac de gemecs, flabiol i tamborí, tarota, viola de roda…), compositor, autor i productor musical.

A més de tots els treballs ja esmentats al costat de la seva parella, Xavi Múrcia, debutà en solitari l‘any 2010 amb Electrocançó, un àlbum de caràcter marcadament introspectiu i un decidit acostament al folk-rock en la seva vessant més crua i visceral. Dos anys més tard produeix A contrapeu, un retorn a les arrels tradicionals sense deixar de banda el vessant rocker i el 2014 es va consagrar a un projecte que va néixer d’una gran passió per l‘obra de Joan Vinyoli, musicant tretze textos originals del poeta sota el títol de A través de Vinyoli, que va conformar una de les propostes més singulars de l‘Any Vinyoli. I, com ja ha quedat dit, és l’autor de les músiques que Mirna Vilasís canta a Espero meravelles.

Escoltar Josep Maria Guinart, portaveu de l’organització:

Altres concerts:

 

–DIVENDRES 10 de MAIG:

JAUME TORRENT a la guitarra amb obres d’ell mateix, Sor, Albéniz i Turina.

 

–DIVENDRES 17 de MAIG

Mrs. JONES TRIO (Swing Songs) amb Loreto Muñoz (veu), Joel Moreno (guitarra) i Felipe Contreras (contrabaix).

 

–DIVENDRES 24 de MAIG

SLÁINTE (Folk irlandès) amb Quim Lamarca (bouzouki irlandès, fiddle i veu) Pello García uilleann pipe i whistles) i Manolo López (contrabaix).

 

Organitzats per l’Associació Cultural Amics de “Música a l’Esperança”, tots els concerts comencen a les deu del vespre a la Capella de l’Esperança de la vila de Blanes.

 

 

Publicitat

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Idiomes Lingua

Ctra. de Malgrat, 7

17300 – Blanes

T. 972351442

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/