Arxiu

Comença el cicle A(p)PÈL a Palafolls

Aquest diumenge comença una nova proposta a Palafolls. Es tracta del nou festival A(p)PÈL. Un festival que es fonamenta en les arrels musicals, sense oblidar els nous llenguatges —la tradició i la innovació—; buscant volgudament l’apropament als artistes. Per això crea espaïs íntims i propers, per trobar noves formes de percebre la música, amb contacte directe amb els creadors, i amb un objectiu final: qualitat/qualitat/qualitat.

Per aconseguir-ho es desenvolupa en llocs i disposicions singulars, circulant per diversitat d’estils i expressions artístiques, i sempre, com a premissa fonamental, amb grups molt reduïts d’espectadors. Una forma de viure la música, sense artificis, propera i directa, de viure-la, A(p)PÈL.

Durant el 2020, el Festival A(p)PÈL tindrà dues temporades. La de primavera, que es desenvoluparà durant els mesos de març, abril i maig; i la de tardor que ho farà a l’octubre i el novembre. Cada una d’elles estarà formada per tres concerts, sempre els diumenges a les 18:00h, per poder acomiadar el cap de setmana d’una forma immillorable.

La primera temporada començarà el 8 de març amb Tarta Relena, que presentaran el seu treball, Ora Pro Nobis, a l’església de Sant Genis de Palafolls.

Marta Torrella i Helena Ros, son dues cantants que s’han trobat per explorar, a capella, les sonoritats de diferents estils de músiques vocals. Lluny de voler crear un segell d’allò tradicional, Tarta Relena vol fer-se seu un repertori que va des de músiques de tradició oral fins a cançons d’autor que, d’una manera o altra, es relacionen amb l’àrea geogràfica del Mediterrani.

El 5 d’abril actuaran el trio Nihan Devecioglu, Sasha Agranov i Banyari, al Local Social de Sant Genis de Palafolls. Un viatge musical i poètic, on es fusiona la veu de la cantant turca Nihan Devecioglu, amb el violoncel de l’israelita, d’origen rus, Sasha Agranov i les coreografies de la ballarina alacantina, Banyari. A través del seu bagatge cultural i musical, creen un teixit personal i únic, barrejant música experimental, clàssica, tradicional turca, jueva, mig oriental i antiga amb poesia pròpia en turc i en hebreu, i danses on trobem influències perses, del gir sufí, la dansa contemporània, i les danses gitanes i orientals.

Finalment, el 10 de Maig hi haurà l’espectacle A Solas, amb Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach, a la masia de Can Florenci, a Palafolls.

La veu i la presencia d’Isabel Vinardell, s’uneix a la guitarra i la veu d’Isabelle Laudenbach (ex component de Las Migas), per presentar les cançons del seu primer disc conjunt, A solas, i també oferir un avançament del seu nou treball, basat en composicions sobre textos de poetes, molt volguts per elles, de l’actual escena poètica com Mireia Calafell, Héctor Arnau, Laura Tomàs, Dorothée Volut, entre d’altres. Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach posen música i també moviment, reflexionant entorn a la expressió i els seus límits; i la veu i l’expressió corporal.

Publicitat

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

COL·LEGI LA PRESENTACIÓ

C/. Pompeu Fabra, 2

08350 – Arenys de Mar

T. 937920241

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/