Arxiu

CATALUNYA NECESSITA ESTABILITAT POLÍTICA, ECONÒMICA I SOCIAL

Foment del Treball, PIMEC, CCOO i UGT, com a agents socials i econòmics reconeguts en la concertació, i legitimats per la Constitució i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya com a més representatius de l’àmbit socioeconòmic del país, fan una crida a institucions, partits polítics, entitats socials i econòmiques i a la ciutadania en general a restablir els espais de convivència i cohesió social que facilitin un clima idoni pel diàleg i negociació que garanteixi l’estabilitat política, econòmica i social que Catalunya necessita.

Els agents socials i econòmics confien que, un cop acabada la via judicial, la política està obligada a trobar els mecanismes per resoldre la complexa situació en què ens trobem i que, lluny d’intensificar les tensions, ha de reforçar els espais de convivència, de diàleg i de legalitat buscant solucions polítiques col·lectives i personals, com és el cas dels condemnats amb penes de presó.

Entenen que els partits polítics han de restaurar mecanismes de relació que puguin superar els blocs actuals. El respecte i la cooperació entre les diferents opcions és imprescindible per a una saludable normalitat democràtica en el funcionament de les institucions de Catalunya.

La normalitat institucional ha de permetre respondre a les necessitats socials de la ciutadania que pateix una greu desigualtat econòmica. També les empreses necessiten respostes per afrontar el present i futur de la transformació econòmica i productiva i les transformacions estructurals de la digitalització, robotització, transició energètica, reptes climàtics i reptes demogràfics. El lideratge institucional davant aquests reptes és necessari per millorar la capacitat d’ocupació i de redistribució de la riquesa en la construcció d’una Catalunya de progrés i prosperitat.

Recuperar la normalitat institucional ha de permetre, a més, entomar un procés de negociació entre institucions per trobar solucions progressivament satisfactòries per a les parts afectades pel conflicte polític, ja que la situació actual perjudica els interessos de la societat catalana i espanyola.

Els agents socials i econòmics es comprometen inequívocament amb el desenvolupament de Catalunya,  reforçant els espais de concertació social, l’Acord Interprofessional de Catalunya, el Consell de Relacions Laborals, el Consell Rector de la Formació Professional i el Pacte Nacional per la Indústria que són, entre d’altres, instruments de vertebració democràtica de les relacions laborals, socials i econòmiques del país.

Publicitat

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/