Arxiu

Càritas Calella inaugura nou economat

El servei s’ha traslladat a un local situat al carrer Balmes, que Càritas té en règim de lloguer, gràcies a l’ajuda que rep per part de l’Ajuntament de Calella.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, la regidora adjunta a l’alcaldia responsable de l’àrea de Política Social, Margarita Valls, per part de l’entitat Càritas Calella, Antoni Borràs i Josep Vidal, el secretari general de Càritas Girona, Martí Batllori, i el Mossèn Cinto Busquet han estat els encarregats d’inaugurar el nou economat de Càritas Calella aquest dimecres en un acte on hi han assistit una cinquantena de voluntaris i veïns.

Tal i com explica el tresorer de Càritas Calella i responsable del nou economat, Josep Vidal, aquest economat esdevindrà la seu central d’aliments i funcionarà mitjançant punts, “el nou economat utilitza un sistema més equitatiu, els aliments es repartiran segons les necessitats de les famílies”. Els usuaris podran escollir quins productes agafen, “entre els quals també hi hauran aliments frescos -fruita i verdura- i congelats i refrigerats”.

A partir d’ara es donarà hora als usuaris perquè facin la recollida d’aliments, acabant així amb les cues que es formaven fins ara els tres dies a la setmana que es feia l’entrega. Segons dades de Càritas, setmanalment reben la visita d’entre 125 i 130 famílies amb situació de vulnerabilitat, que arriben derivades dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella després de fer un estudi de cada cas individualitzat. La regidora adjunta a l’alcaldia responsable de Política Social, Margarita Valls, ha qualificat d’excel·lent la relació entre l’Ajuntament i Càritas, “aquest economat neix gràcies a l’esforç i al bon equip que hem format”.

Finalment, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha volgut agrair la tasca constant dels voluntaris de Càritas i ha expressat que des d’ara, gràcies al nou economat, “Calella és una ciutat una mica més solidaria i més digna”. A més, ha donat el seu suport al canvi de sistema qualificant de grandesa social el fet de transformar un espai d’acollida en un supermercat.

Més metres per al rober

Amb el trasllat del magatzem d’aliments al carrer Balmes, Càritas Calella redefinirà l’ús que es dona al local de la confluència d’Església i Raval, propietat del Bisbat de Girona. La idea és ampliar el rober. Des de Càritas s’insisteix que el projecte del rober, a més de la funció social, també respon a la necessitat d’aprofitar la vida útil de les peces de roba i calçat.

 

 

Publicitat

Marineland

Ctra. de Malgrat a Palafolls, s/n

08389 – Palafolls

T. 937654802

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Centres Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/