Arxiu

Cap de setmana de presentació de llibres de caire polític a Blanes

En menys de 24 hores es van presentar a Blanes els llibres ‘Abans ningú deia t’estimo’, el testimoni de filles i fills de presos polítics, i  ‘Empantanados’, de Joan Coscubiela. Tots dos relacionats amb l’actualitat política dels darrers mesos a Catalunya, tot i que el primer té un caire molt més personal.

‘Abans ningú deia t’estimo’

Promogut per l’Associació Catalana pels Drets Civils, es va presentar el llibre ‘Abans ningú deia t’estimo’, escrit per Francesc Orteu en base a les converses mantingudes amb Anna i Beta Forn, filles de l’exconseller Quim Forn; Laura i Marta Turull, filles del també exconseller Jordi Turull;, i Oriol Sànchez, fill de l’expresident de l’ANC, Jordi Sánchez.

A l’acte de Blanes varen assistir Laura Turull i Oriol Sànchez, que van parlar del llibre en base a la conversa que van mantenir amb Joel Comas, regidor del PDeCAT. També es va comptar amb la participació d’Eduard Pujol, diputat i portaveu de Junts per Catalunya al Parlament. Un dels principals neguits que pateixen tant els familiars com els mateixos presos és que la situació que s’està vivint –que en dos dels casos ja supera l’any- acabi esdevenint com a ‘normal’ per a tothom. En definitiva, que la societat se n’oblidi d’ells.

Al llarg de la conversa i en el llibre, s’expliquen els moments més íntims, les visites a la presó i els comiats, però també com viuen les manifestacions i mobilitzacions que s’han fet a favor de l’alliberament dels presos polítics. Publicat per l’editorial ‘Catedral’, el llibre ja va per la seva tercera edició.

Joan Coscubiela presenta ‘Empantanados’

L’endemà dissabte la Sala de Plens va acollir la presentació del llibre ‘Empantanados’, de l’exdiputat de ‘Catalunya Sí que es Pot’, Joan Coscubiela. En aquest cas, l’acte estava promogut per l’Associació Cultural Joan Comorera, i es va encarregar de conduir-lo Marian Anguita, responsable de Comunicació i regidora d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Blanes.

Joan Coscubiela fa una anàlisis de l’actual panorama polític, i planteja també possibles solucions. Sobretot perquè, arran de la seva experiència com a sindicalista –va ser secretari general de CCOO de Catalunya entre 1995 i 2008-, entén que, quan hi ha un conflicte, cal trobar una sortida, una solució. En aquest sentit, Coscubiela va mostrar-se contrari al què qualifica com a ‘judicialització del conflicte’ i a la presó provisional dels dirigents independentistes.

Al terme de l’acte també van intervenir el portaveu d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Blanes, Joan Salmeron, i l’exregidor i exportaveu de la mateixa coalició al consistori, l’històric dirigent Maxi Antequera. Un dels temes que tant Coscubiela com Salmeron van coincidir en assenyalar va ser l’impacte que suposarà en les eleccions municipals del maig del 2019 tot el rerefons de l’actualitat política a Catalunya.

Publicitat

Masia 1952

Av. Just Marlés Vilarrodona, 40

17310 – Lloret de Mar

T. 601901930

 

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/