Arxiu

Campanya de donació de sang

La Germandat de Donadors de Sang i el Banc de Sang i Teixits de Girona, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat, han organitzat una Campanya de Donació de Sang molt especial. Es tracta de les jornades que tenen lloc aquesta setmana, excepcionalment durant tres dies enlloc de dos com se sol fer habitualment coincidint amb el mes d’agost.

Serà de dimarts a dijous, els dies 11, 12 i 13 d’agost respectivament, i tindran lloc al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample on habitualment ja se solen fer les campanyes coincidint amb aquest estiuenc mes. Ara bé, a diferència del què també solia ser habitual, no vindrà el conegut autobús del Banc de Sang, sinó que es farà igual que l’any passat, en sengles carpes proveïdes d’aire condicionat.

Les altes temperatures que s’assoleixen especialment durant el matí, així com l’atractiu que suposa anar a la platja, provoquen que les extraccions es facin a la tarda, més concretament des de les 5 i fins les 9 de la nit ininterrompudament. Per poder participar cal demanar una cita prèvia a través del web www.donarsang.gencat.cat, tot i que qui s’hi acosti sense tenir cita prèvia i vulgui donar-ne també podrà fer la seva corresponent donació voluntària.

Blanes ja ha acollit en dues ocasions sengles campanyes de donació coincidint amb l’estat d’alarma per la COVID-19. En tots dos casos, igual que es farà la setmana vinent, s’apliquen les corresponents mesures de seguretat sanitàries per prevenir l’expansió de la pandèmia. En la darrera campanya que va tenir lloc a finals de juny van participar-hi prop de 300 persones, una xifra molt ben valorada des de l’organització, que sempre assenyala Blanes com la població del territori gironí on més bons resultats s’assoleixen.

Crida a la participació de la ciutadania

Aquests dies el Banc de Sang està fent una crida en especial a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries pels pacients dels hospitals un cop superat l’estat d’alarma. Amb la reducció dels contagis i malalts als centres sanitaris s’han reactivat les operacions i tractaments que es van haver d’ajornar durant aquests darrers mesos.

Ara, la necessitat que es puguin fer 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’activitat de transfusions. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes, i en especial ara que es produeixen en el context de la pandèmia.

Entre d’altres mesures que s’implementen arreu, s’hi inclou que els donants disposen de gel esterilitzant a la seva arribada, se’ls proveeix d’una mascareta en cas que la que duguin estigui desgastada, se’ls fa estar en una distància mínima d’un metre amb la resta de persona. També disposen que cadascú pugui tenir un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres precaucions.

Publicitat

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

INS BISBE SIVILLA

C/. Valledebanador, 39

08370 – Calella

T. 937661201

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/