Arxiu

Campanya de donació de sang aquest dijous i divendres a Blanes

Aquesta vegada es farà a la Casa del Poble amb cita prèvia i no a la Biblioteca Comarcal com és habitual

El més destacat ha estat haver canviat d’emplaçament, ja que l’espai habitual de la Biblioteca Comarcal no està encara en fase de desconfinament obert al públic al 100%. Una altra qüestió que també ha condicionat la necessitat de buscar una nova ubicació ha estat que, perquè les lliteres on es fan les donacions mantinguessin el necessari espai de seguretat, calia cercar una sala més gran.

L’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb el Banc de Sang i Teixits de Girona i la Germandat de Donadors de Sang, han treballat a fons els darrers dies per localitzar i habilitar un espai adequat per fer les dues jornades. Després que es van haver de descartar diverses opcions de locals municipals, la solució va venir donada per una entitat privada: la Casa del Poble, que ha cedit el seu edifici del Passeig de Dintre número 18 per acollir les dues jornades.

Crida a la Donació de Sang: #etsIMPRESCINDIBLE

Aquests dies el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions que continuen sent necessàries durant la pandèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Durant l’epidèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la COVID-19 en tractament, i ara sortosament el ritme ha davallat.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals, s’han reactivat les operacions i tractaments que s’han hagut d’ajornar durant els mesos anteriors. Ara la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries arreu de Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. Per animar la ciutadania en general a què col·labori en les donacions de sang, s’ha impulsat una campanya amb el hashtag #etsIMPRESCINDIBLE.

Escoltar Maritxell Casacuberta, portaveu del Banc de sang i teixits:

Donació de Sang amb mesures de seguretat per la COVID-19

Un altre canvi que s’ha fet és que, per poder participar en les donacions –tant les que es faran a Blanes com en d’altres municipis- cal reservar hora, fer una cita prèvia telemàticament a www.donarsang.gencat.cat L’horari en què es faran les donacions serà el següent: dijous 18 de juny de 16 a 20 h i divendres 19 de juny de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

La donació de sang és aquets dies una de les activitats imprescindibles que pot fer la ciutadania per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i les està aplicant a totes les campanyes de recapta de sang.

Els donants disposen d’un gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Tanmateix, abans, durant i després de cada jornada hi haurà una neteja i desinfecció de les zones comunes. Cal recordar, a més a més, que el coronavirus CVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, i per aquest motiu el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Publicitat

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/