Arxiu

Calvet no descarta acabar comprant terrenys inclosos en la moratòria de la Costa Brava per preservar-los

La plataforma SOS Costa Brava, durant una intervenció a la comissió de territori, va proposar al Govern crear un nou organisme que compri terrenys al litoral gironí amb l’objectiu de preservar-los i apuntava que, per adquirir parcel·les, es podrien utilitzar recursos recaptats amb la taxa turística.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha recordat que “històricament” el Govern ja ha comprat finques amb un alt valor ambiental i paisatgístic per evitar que s’hi construeixi i no descarta tornar-ho a fer amb aquelles parcel·les que el pla director assenyali com a “enclavaments prioritaris”.

Calvet ha subratllat que els diners recaptats amb la taxa turística es destinen actualment a promoció del territori però obre la porta a que es puguin fer servir per l’adquisició de parcel·les. “Podria ser aquesta o una altra font de recursos”, ha indicat. El conseller no creu que calgui crear un nou organisme perquè ressalta que el Govern compta amb una “paleta àmplia” de recursos, com ara l’Incasol o organismes de gestió compartida o de custòdia del territori.

“Disposem d’instruments que ens permeten adquirir amb compra pública aquestes finques, el que necessitem és determinar el valor ambiental i paisatgístic i, sobretot, disposar del finançament que ens permeti fer-ho”, ha afirmat Damià Calvet.

Després del PDU

El conseller posposa qualsevol moviment fins que el pla director de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí estigui enllestit. Calvet apunta que el nou planejament servirà per fixar les actuacions a cadascun dels sectors de la Costa Brava pendents de desenvolupar. “Estem en període d’estudi d’aquestes parcel·les i, al final del procés, acabarem dient quins sectors s’han de redimensionar, quins es poden desclassificar i, a partir d’aquí, veure si efectivament algun d’aquests sectors mereix la compra pública”, ha recalcat.

A la comissió de territori, SOS Costa Brava també posava en dubte que els propietaris de tots els terrenys tinguin drets adquirits i, per tant, se’ls hagi d’indemnitzar si finalment no poden edificar. “La legislació és clara sobre qui mereix indemnització, no ho diem per intuïció, sinó després de comptar amb estudis tècnics i jurídics”, ha dit el conseller que apunta que, a nivell jurídic, és “molt diferent” acabar desclassificant un sòl o apostar per redimensionar-hi les construccions. “El redimensionament implica evitar indemnitzacions que no vol ningú”, ha exposat.

Publicitat

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Esyc – Cafés Garibaldi

08490 – Tordera

T. 676571102

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/