Arxiu

Calella presenta el nou Protocol per l’abordatge integral de la violència masclista

Els ponents van incidir en la necessitat que tota la població s’impliqui en la lluita contra la violència masclista i hi col·labori informant de qualsevol sospita o indici que s’estigui produint un cas dins l’àmbit de la llar. 

L’Ajuntament de Calella ha organitzat un conjunt d’activitats durant el mes de novembre per sensibilitzar i commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers la Dona, que se celebra cada 25 de novembre. Classes obertes, tallers, projeccions de pel·lícules, teatre, i lectura del manifest son algunes de les activitats que tindran lloc a la ciutat.

La commemoració ha donat inici aquest dijous amb la presentació del Protocol per l’abordatge integral de la violència masclista, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell. El Protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista és l’eina de coordinació dels diferents organismes i institucions que, a la ciutat, treballen per prevenir la violència masclista i atendre a les dones que la pateixen.

La presentació ha estat presidida per l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i ha comptat amb la participació de la regidora adjunta a l’alcaldia responsable de l’Àrea d’Igualtat, Cindy Rando, la coordinadora de l’ICD per a la demarcació de Barcelona, Rosa Codina, i la diputada a la Diputació de Barcelona, Blanca Arbell.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, en la seva intervenció va recordar que l’any 2017 a Calella hi va haver 37 casos de violència de gènere, de les quals 21 van ser atesos per l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella. Va destacar la importància de que la confidencialitat de la protecció de dades no afecti a l’intercanvi d’informació sensible entre els components de la comissió que formem part del Protocol per l’abordatge integral de la violència masclista. Així mateix, va voler agrair la feina de tots els professionals que formen part de la comissió.

La resta dels ponents van explicar en que consisteix la seva feina en cada fase del procés del Protocol. Així mateix, els representants de la Policia Local van agrair la col·laboració de la ciutadania de Calella a l’hora d’informar de qualsevol sospita o indici que s’estigui produint un cas de violència masclista.

Carme Vera, treballadora de serveis socials de l’Ajuntament de Calella, ha recomanat que qualssevol dona que pugui estar patint situacions de violència masclista els faci una consulta informativa: “La meva recomanació és fer una consulta tant a serveis socials, Policia Local o a Mossos d’Esquadra. Aquesta consulta es pot fer de manera totalment confidencial, que de vegades és una de les coses que tira enrere a les víctimes”.

Concurs d’Instagram

La imatge del díptic de difusió del protocol es va realitzar amb la imatge guanyadora del concurs d’instagram ‘Calella diu prou’, que forma part de les accions que l’Ajuntament de Calella duu a terme per promoure les relacions igualitàries.

La comissió de seguiment del Protocol per l’abordatge integral de la violència masclista, presidit per la regidora de Comunicació i Noves Tecnologies, Lorena Sánchez, va decidir que la fotografia guanyadora fos  la compartida per l’usuari @escoladedandaiflamencevatorro.

El jurat va considerar que aquesta va ser la fotografia que millor va reflectir els valors que es demanaven: transmetre un missatge en contra de la violència masclista i les relacions abusives i promoure les relacions igualitàries.

La resta de les fotografies participants es van utilitzar per la confecció de la guia per a professionals. El dia de la presentació del díptic i el protocol es van exposar totes les fotografies participants.

Escoltar Carme Vera:

Foto Joan Maria Arenaza

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/