Arxiu

Buba Sabaly, Joan Dieste i Blas Serrano guanyen la Cursa Mar i Murtra de Blanes de 20 km, 15 km i 10 km

En aquesta edició han participat un total de 960 corredores i corredores, sumant les tres modalitats en què enguany s’ha desdoblat la veterana prova atlètica blanenca. Així, en la XXII Cursa Mar i Murtra, de 20 km de recorregut, s’han registrat 380 inscripcions; en la VI Cursa Mar i Murtra, de 10 km, n’hi ha hagut 270; i en la nova que s’ha incorporat aquest 2020, la I Trail Mar i Murtra de 15 km, han participat 310 corredors i corredores.

Les tres curses Mar i Murtra, organitzades pel Grup Fondistes Blanes amb el suport del Departament d’Esports de l’Ajuntament, així com de diverses entitats i empreses, han contribuït a donar encara més lluïment al primer esdeveniment esportiu destacat d’aquest 2020. La més veterana és la mitja marató de 20 km, a la qual s’hi va incorporar fa sis anys la que es fa a peu pla, de 10 km, i ara també es pot fer la I Trail, de 15 km, amb un traçat diferenciat respecte les altres dues.

A les 9 del matí l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor d’Esports, Pere Lopera, així com d’altres regidors i regidores del consistori i membres del Grup Fondistes Blanes, han donat el tret de sortida de la I Trail Costa Brava. Mitja hora més tard, a les 9 del matí, ha començat el recorregut de mitja marató, 20 km, i finalment a les 10 del matí s’ha donat inici a la més curta, de 10 km. Totes tres han tingut sortida i arribada al Passeig de Mar, a la confluència amb el Carrer Ample.

Buba Sabaly, Joan Dieste i Blas Serrano els tres primers classificats

En la prova clàssica de la Cursa Mar i Murtra, de 20 km, el corredor més ràpid ha tornat a ser Buba Sabaly. L’atleta blanenc ha superat el rècord de l’any passat, que ha escurçat en dos minuts, ja que aquest 2020 ha invertit 1’09’41 hores. En les dues següents posicions s’han classificat Xavi Figuerola i Antoni Carulla. Per la seva banda, en la mateixa cursa de 20 km categoria femenina, la més ràpida també ha estat de nou, igual que l’any passat, Ana Belén Garcia, seguida per Leslie Rekow i Glòria Sánchez.

La novetat d’enguany, la I Trail Mar i Murtra de 15 km, l’ha guanyat Joan Dieste, seguit per Xavier Espiña i Marc Rivero. En dones el podi l’han encapçalat Jenny Arasil, Prunelle Chassot i Pili Ureña. Per últim, en la VI Cursa Mar i Murtra de 10 km, el podi d’homes l’han assolit Blas Serrano, Joan Feixa i Xevi Brangoli, mentre que en dones han estat Natàlia Rey, Míriam Recasens i en tercera posició han arribat juntes Anna Codolar i Esther Pastor.

Entrega de Premis als primers classificats de cada prova: l’altra novetat

A banda de la incorporació de la I Trail Mar i Murtra, l’altra novetat d’enguany ha estat que, per primera vegada, s’ha fet un lliurament de premis. Així doncs, a quarts d’una del migdia el president del Grup Fondistes Blanes, Toni Rodríguez, acompanyat per una representació dels grups polítics del consistori encapçalats per l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor d’Esports, Pere Lopera, s’han encarregat d’anar entregant els guardons als tres primeres classificats de cadascuna de les tres proves, tant en categoria masculina com femenina.

Una veterana cursa de 32 anys a Blanes

Un dels trets característics que no ha faltat avui, de la mateixa manera que tampoc ho ha fet mai en els anteriors 32 anys d’història, han estat les gèlides temperatures que acompanyen des de primers hora del matí dominical, quan continua el muntatge de tot el dispositiu que dissabte es va començar a instal·lar. Al terme dels recorreguts, corredors i corredores han pogut reposar forces dins el recinte de la cursa, després dels punts d’avituallament de què també  han disposat.

Tampoc no ha faltat, com cada any, el suport de la Policia Local de Blanes, que en aquesta ocasió ha hagut de fer un esforç suplementari al haver de vetllar per tres proves, una de les quals compta amb un nou traçat diferenciat respecte les altres dues. Per garantir la seguretat dels corredors i corredores, s’han hagut d’anar fer talls esglaonats tant en els vials per on transcorren les tres curses, com en carrers adjacents.

Precisament una de les característiques de la Cursa Mar i Murtra de Blanes que la fa més atractiva de cara als participants, és que combina asfalt i camins de terra, trams planers amb fortes pujades i baixades. La clàssica de 20 km ha arribat fins al Delta de la Tordera, ha vorejat el riu i ha seguit en direcció a la Ciutat Esportiva Blanes. Allà ha continuat per el Bosc d’en Rabassa, el Santuari del Vilar i ha tornat per camins forestals per entrar per Mas Borinot i retorn al centre.

El recorregut de la VI Cursa Mar i Murtra de 10 km és totalment pla i ha vorejat tot el Passeig de S’Abanell, arran de mar. S’ha endinsat pels terrenys del costat de la Tordera i els càmpings i ha enllaçat els camins de bifurcació per retornar de nou al Passeig. Per últim, la I Trail Mar i Murtra ha enfilat Carrer Ample a munt en direcció a la Rotonda dels Focs, ha continuat per diversos camins de sorra fins a Sant Pere del Bosc, ha passat per Cala Sant Francesc i Sant Joan, i ha tornat al centre de la vila.

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/