Arxiu

‘Bronko’, premi al Millor Film al Festival d’Arizona

La pel·lícula està escrita, dirigida i interpretada pel blanenc Isaac Ulam. Fàtima Ponsdomènech ha estat l’ajudant de realització i co-protagonista.

El festival, que s’ha celebrat del 13 al 22 de setembre, havia triat el film català perquè formés part de les cinc pel·lícules de la selecció oficial del jurat, que finalment ha proclamat ‘Bronko’ com la millor. Isaac Ulam, lògicament satisfet amb la notícia, també ha avançat la petició que s’ha fet des d’un altre festival de cinema de Los Angeles perquè el film també hi competeixi.

‘Bronko’ ha estat rodada en escenaris de Blanes i d’altres localitats del país, i està escrita en llengua catalana.

 

Un film molt autobiogràfic

El què planteja el llargmetratge és la visió ascètica sobre una persona –el personatge Bronko que interpreta Isaac Ulam i que dona nom al film- que detesta el model social disfuncional que aquesta societat proposa, i opta per la via de l’autodestrucció. La solitud, l’addicció, la supervivència, el sacrifici humà i un fort component ideològic converteixen a Roman Di Martino, ‘Bronko’, en el símbol d’una mena de nou redemptor contemporani.

El propi Isaac Ulam explica que, quan va decidir escriure aquest llargmetratge, l’interessava plasmar una de les qüestions que m’és l’inquieten de la condició humana: la seva capacitat d’autodestrucció. Va escriure el guió en un temps rècord, en dues setmanes, ja que en certa forma la història és autobiogràfica i reflecteix algunes de les seves experiències com a addicte. Alhora, a través de la història que planteja, no deixa de ser una crítica social i un acte de profunda espiritualitat, i prefereix interpel·lar al públic cara a cara abans de seguir nedant en les tranquil·les aigües que hagués significat quedar-se només amb l’anècdota de retratar el perfil d’un addicte.

Produïda per ‘Ataxia Neon, a banda d’Isaac Ulam i Fàtima Ponsdomènech –que interpreta el paper de Carla-, també compta a l’elenc protagonista amb Freyja Palau en el paper d’Adelle, i amb un bon grapat de coneguts personatges i artistes blanencs com a actors i actrius secundaris i de repartiment. Pel que fa a l’equip tècnic, la coordinadora del film ha estat Blanca Bertran; darrera la càmera de 35 mm ha treballat Raül Busquets; el so ha anat a càrrec de Riko Boix; el tercet format per Javi Calvete, Toyo Hinarejos i Antonio de Paz han estat els assistents de producció; i Marta Ginabel ha tingut cura del maquillatge.

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/