Arxiu

Blanes viurà una Diada Nacional de Catalunya marcada per la Covid-19

Els Departaments de Cultura i Festes i Alcaldia de l’Ajuntament de Blanes han dissenyat un programa d’actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya marcats, com no podia ser d’una altra manera, pel context de la pandèmia. Per això, s’han redissenyat i revisat els actes oficials i s’han adequat als protocols de prevenció, respectant escrupolosament les instruccions sanitàries que recomana el govern català en relació a la COVID-19.

Els Actes Institucionals més oficials de l’11 de Setembre a Blanes estaran centrats divendres vinent al matí, amb les dues activitats que fa temps que se celebren en aquest municipi, adaptades a les mesures COVID. A les 11 del matí tindrà lloc l’acte central i més solemne: la hissada de la senyera des del balcó principal de l’Ajuntament de Blanes, acompanyada de l’Himne Nacional de Catalunya, el ‘Cant dels Segadors’.

Tot seguit, a 2/4 de 12 del migdia, es farà l’Ofrena Floral Institucional davant el Monument a Lluís Companys que hi ha al Carrer de Sant Andreu de Sa Palomera, a tocar de la Plaça Catalunya. En aquest segon acte s’ha introduït una modificació: només es farà una única ofrena, i s’ha demanat als partits polítics que acostumaven a aprofitar la logística municipal per fer les respectives ofrenes que les programin en d’altres moments i ho facin en privat.

L’objectiu és evitar promoure aglomeracions i concentracions de persones al voltant del Monument a Lluís Companys, situat en un indret que no permet logísticament poder acotar l’espai perquè pugui participar-hi públic garantint les mesures sanitàries per la pandèmia. Tanmateix, s’ha demanat a tots i totes les assistents que duguin posada la preceptiva mascareta i que guardin les distàncies de seguretat.

Tant l’acte de la hissada de la senyera, l’única bandera que onejarà al balcó principal durant l’11 de Setembre, com l’Ofrena Floral, els encapçalarà l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat pels regidors i regidores dels diferents grups municipals del consistori. També hi assistiran representants dels dos principals cossos de seguretat que operen a Blanes: Policia Local i Mossos d’Esquadra, que formaran amb la salutació oficial.

Concert de Sardanes amb aforament limitat i control d’accés

Els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya finalitzaran divendres al vespre, amb una altra activitat que també s’ha hagut de modificar per la COVID-19. A les 8 del vespre s’oferirà un Concert de Sardanes al Banc dels Músics del Passeig de Mar a càrrec de la Cobla La Flama de Farners, qui s’ha encarregat d’aquesta activitat durant els darrers anys.

El concert s’ha organitzat seguint les mateixes mesures de seguretat per la COVID que ja es van aplicar amb motiu dels actes de la Festa Major Petita del passat mes d’agost. Hi haurà aforament limitat i control d’accés, acotant l’espai pel públic perquè les cadires mantinguin la distància de seguretat adequada. Val a dir, però, que s’ha introduït un canvi en relació al cicle festiu dels copatrons.

Per assistir al concert no caldrà fer cap inscripció prèvia. L’entrada serà lliure fins arribar al topall de localitats, i tan sols caldrà complir el requisit que s’inscriguin les dades del públic que vagi accedint al recinte conforme vagin arribant a l’espai pels espectadors. Hi haurà controladors per complir les mesures de seguretat, així com gel hidroalcohòlic que caldrà posar-se quan s’accedeixi a l’espai.

Publicitat

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/