Arxiu

Blanes viurà aquest cap de setmana les populars ‘Estores de Corpus-edició COVID’

La principal novetat és que, per poder complir amb les mesures de seguretat sanitàries, s’ha hagut de fer un canvi d’ubicació que permeti sobretot poder mantenir l’adequada distància de seguretat pels visitants.

Per aquest motiu, enlloc que les aromàtiques creacions s’arrenglerin al llarg de diversos carrers del nucli històric –que compten amb voreres molt estretes- es concentraran a la cèntrica Plaça dels Dies Feiners, darrera l’Ajuntament. Aquí hi haurà 8 de les 9 estores confeccionades per artistes blanencs que, una vegada més, col·laboren amb la tradició dissenyant i elaborant aquestes obres d’art efímer.

La novena catifa s’allotjarà en un espai sota cobert, igual que s’havia estat fent en totes les anteriors edicions: a l’interior de l’Església Santa Maria. Per poder visitar-la, les portes de la parròquia estaran obertes coincidint amb bona part de l’horari en què s’exposaran la resta de creacions a l’aire lliure.

La tradicional activitat l’organitzen l’Associació d’Estores de Raval amb el suport de l’Ajuntament de Blanes. L’accés a la Plaça dels Dies Feiners serà lliure, i està previst protegir les estores fetes de flors i materials naturals per evitar que els visitants puguin arribar a trepitjar-les i malmetre-les, i la nit de dissabte un guàrdia jurat les protegirà de possibles actes vandàlics.

Estores de Corpus 2021 a la Plaça dels Dies Feiners

La Plaça dels Dies Feiners allotjarà vuit estores, que començaran a elaborar-se entre la tarda-vespre del proper divendres i el matí de dissabte. Estaran enllestides al migdia perquè a partir de la tarda del dissabte i durant tota la jornada de l’endemà diumenge, es puguin visitar.

La jornada del diumenge finalitzarà aproximadament cap a les 8 del vespre, quan es desmuntaran i es deixarà neta la plaça. Per la seva banda, l’estora de l’Església Santa Maria es va començar a elaborar tot just la tarda d’aquest passat dimarts. Se n’ha encarregat tant de la seva creació i disseny com de l’elaboració l’artista Joan Pujol, qui està recreant un crist crucificat a l’entrada del temple.

Respecte les vuit creacions restants que seran a la Plaça dels Dies Feiners, les han dissenyat Joel Ristol, Susanna Martín, Judit Escayola, Narcís Balmanya, Henar Herranz, Ma Teresa Llorens, Marina Virgili i Marina Serra. La major part d’ells i elles ja havien col·laborat amb anterioritat en aquesta tradició, i la seva particular visió de l’art contribuirà a què tot el conjunt ofereixi una explosió de colors i creacions que fan de la seva visita una experiència única, però també efímera.

La temàtica és lliure, llevat de tres d’elles. Una està dedicada al 10è aniversari que enguany compleix la Ciutat Esportiva Blanes, i les altres dues reproduiran els dos símbols que ha triat enguany la Federació Catalana de Catifaires perquè es reprodueixin a tots els grups internacionals. Es tracta d’una espelma i un sol, que simbolitzen la llum i l’esperança.

Per promoure l’activitat, els membres de l’Associació d’Estores de Raval han penjat diverses banderoles al Carrer Ample, al centre de la vila, on es reprodueixen les creacions que durant el cap de setmana es podran admirar al natural. D’altra banda, aquesta setmana també tenen previst guarnir la façana posterior de l’edifici consistorial que dóna a la Plaça dels Dies Feiners amb diverses banderoles que volen transmetre els valors culturals de l’activitat d’art efímer.

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/