Arxiu

Blanes tindrà Fira d’Atraccions aquest estiu, del 24 de juliol al 9 d’agost, amb mesures de seguretat pel COVID

Les 84 atraccions i parades es concentraran entre l’esplanada del costat del pavelló i l’antic camp de futbol de gespa, i s’habilitarà el camp de terra perquè hi pugin estacionar vehicles

La tradicional Fira d’Atraccions estarà en funcionament a Blanes durant tres setmanes: a partir del divendres 24 de juliol i fins el 9 diumenge d’agost. La data de posada en marxa coincidirà precisament amb el primer dels tres dies en què enguany s’ha concentrat la Festa Major de Santa Anna de Blanes, el darrer cap de setmana del mes de juliol.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Jordi Urgell, s’ha mostrat satisfet d’haver arribat finalment a un acord amb els firaries: “Des del primer moment, l’objectiu de l’Ajuntament de Blanes ha estat doble. Per un costat, poder recuperar elements que formen part de la Festa Major perquè no perdi el seu caràcter lúdic i festiu. I, per l’altre, com a condició indispensable, garantir la seguretat de la ciutadania pel que fa al COVID”.

Jordi Urgell també ha remarcat: “En les actuals circumstàncies post-COVID, sempre hem tingut clar que hem de poder gaudir en la mesura del possible de la nostra Festa Major, però també que no podem oblidar que tot just fa dos mesos encara estàvem confinats a casa. Cal ser positius, però també sensats i aplicar totes les mesures de seguretat”.

Pel que fa al que es coneix com el ‘Dia del Nen’, perquè els nens i nenes poden pujar a les atraccions a preus sensiblement inferiors als habituals, aquest 2020 tindrà lloc el dijous 30 de juliol. Aquest dia les atraccions mecàniques costaran totes 2 €, llevat de les casetes de menjar i les parades de llaminadures, que continuaran amb els preus habituals.

Atraccions instal·lades a l’Esplanada del Pavelló i al Camp de Gespa

A diferència dels altres anys, la fira es concentrarà en un sol espai: a l’esplanada de l’antic pavelló d’esports, així com sobre l’antic camp de futbol de gespa que hi ha al seu costat. En canvi, no s’instal·larà cap parada ni atracció al Passeig de Mar, i la disposició en què s’arrenglaran a l’esplanada serà similar a com ja es va fer l’any passat per primera vegada.

Això vol dir que les parades estaran disposades en tres fileres paral·leles a l’Avinguda Catalunya, i es concentraran en un recinte tancat i delimitat per unes tanques de grans dimensions, similars al tancament que es fa a l’entorn de Sa Palomera durant els dies del Concurs Internacional de Focs d’Artifici. Per compensar el nombre de places d’aparcament gratuïtes que quedaran inhabilitades al instal·lar-s’hi la fira, s’habilitarà l’antic camp de futbol de terra que hi ha al costat del recinte firal perquè hi puguin estacionar vehicles. Una mesura que ja es va posar en pràctica l’any passat.

Mesures de seguretat i sanitàries per la COVID-19

Els representants de la ‘Fira d’Atraccions’ s’han compromès a implantat un seguit de mesures per prevenir la propagació de la COVID-19. La principal és que es limitarà l’aforament per a cadascuna de les atraccions en funció de la seva tipologia, per permetre que la distància entre usuaris sigui superior al metre i mig. També s’anul·laran els espais necessaris de les diferents atraccions per garantir aquestes distàncies.

En les zones d’espera del públic i accés a les atraccions es delimitaran espais per garantir el distanciament i circulació de les persones. S’informarà als clients tant per megafonia com a través de senyalització, i es destinarà personal de la fira per controlar les obligacions sanitàries i de distància de seguretat. Abans de posar-se en marxa, les atraccions seran sotmeses a una desinfecció en profunditat, i durant el funcionament de les atraccions, entre viatge i viatge, també es desinfectarà.

Tots i totes les treballadores de la Fira d’Atraccions aniran amb la preceptiva mascareta quirúrgica, s’instal·laran dispensadors de gel hidroalcohòlic en cada taquilla, així com mampares de metacrilat per protegir la interacció amb els clients. D’altra banda, en cada atracció els usuaris podran comprar la preceptiva mascareta quirúrgica amb què hauran de pujar-hi, així com els peücs d’un sol ús que serà obligatori portar en  cas que es vulgui pujar als llits elàstics.

Altres elements de seguretat són que les fitxes es substituiran per tiquets d’un sol ús sempre que sigui possible i, en el seu defecte, les fitxes es desinfectaran amb un esterilitzador de llum ultraviolada. Per últim, també hi ha el compromís d’adaptar els mitjans de protecció específics per a cada tipologia d’atracció: infantils, sínies, atraccions de via i de vol, casetes, parades d’alimentació, etc.

Publicitat

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/