Arxiu

Blanes restringeix l’horari d’una altra discoteca

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha signat aquest dilluns un nou Decret d’Alcaldia amb efectes de compliment immediat i durant set mesos, on se li ordena als propietaris de la Sala Vega que avanci dues hores el seu horari de tancament de l’activitat. Aquesta mesura s’ha hagut de prendre després que a principis del passat mes d’octubre ja es va dictar una primera ordre de reducció horària.

Aquest primer decret va ser pels propietaris de la Discoteca Arena, amb l’objectiu de solucionar els aldarulls nocturns que es produeixen entre els barris d’Els Pins i La Plantera especialment entre la nit i matinada de dissabte a diumenge, així com vigílies de festius.

L’objectiu, però, no s’ha complert i, malgrat el patrullatge policial a la zona s’ha mantingut, la mesura no ha tingut els resultats positius que en canvi sí va tenir la primera vegada que es va implantar una reducció horària a la Discoteca Arena l’any 2017. Si llavors es va constatar una disminució de la problemàtica a la zona, amb una davallada de conductes incíviques i fets delictius, ara en canvi no és així.

 

Canvi de local

Segons un informe emès per la Policia Local de Blanes i l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, un dels principals motius perquè la nova aplicació de reducció  horària no hagi estat tan positiva rau en l’estratègia que han emprat els propietaris de la Discoteca Arena. Aquest local està a nom de la Societat Blankemar Music S.L., que també disposa d’altres establiments d’oci nocturn i que, a més a més, estan tots força a prop els uns dels altres.

Un d’ells és la Sala Vega, discoteca situada a l’Avinguda Vila de Madrid, al barri d’Els Pins i molt a prop de la Discoteca Arena, amb capacitat d’aforament per a 824 persones. La Sala Vega acostumava a estar tancada durant l’hivern.

Ara en canvi, s’ha comprovat que la Discoteca Sala Vega ha començat a obrir abans de les 4 de la matinada, i des de 2/4 de 4 aproximadament comencen a sortir els joves de la Discoteca Arena en direcció a la Sala Vega. Això fa que es produeixi un important moviment de joves que passen pels carrers provocant tot un seguit de molèsties, queixes, i intervencions policials per aquest traspàs de clients d’una discoteca a una altra, sense haver de pagar una nova entrada.

 

80 fets rellevants

L’informe policial inclou una relació de novetats i fets rellevants recollits pels efectius policials durant el primer mes d’aplicació del decret d’avanç de tancament de l’horari de la Discoteca Arena.

La relació s’ha fet entre el 5 d’octubre i el 4 de novembre, i sumen una vuitantena d’actes aixecades en aplicació de l’Ordenança de Civisme i de la Llei 4/2015 de Protecció i Seguretat Ciutadana a la zona d’oci nocturn. Són fets com ara baralles al carrer amb agressions, danys contra el mobiliari urbà, agressions amb lesions, danys a vehicles estacionats –cotxes i motos-, furts, aldarulls i molèsties als veïns, etc.

Publicitat

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

COL·LEGI LA PRESENTACIÓ

C/. Pompeu Fabra, 2

08350 – Arenys de Mar

T. 937920241

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/