Arxiu

Blanes regala Art

Blanes promou el consum de cultura artística i teatral amb RegalArt, que s’allotja a la Sala García-Tornel

L’Ajuntament de Blanes s’ha proposat promoure el consum cultural enlloc de la cultura del consum a través d’una experiència que estarà en marxa durant aquests dies de festes nadalenques: RegalArt. Es tracta de propiciar una reflexió social envers aquest canvi de concepte, més sostenible, responsable i satisfactori pel ciutadà.

Una de les característiques que diferencien els productes culturals de creació i els que es relacionen més directament amb el consumisme exacerbat és que darrera dels primers hi ha un artista intentant expressar la seva concepció del món, sovint amb escassos mitjans o directament sense cap recolzament extern. En canvi, els productes de consum cultural de masses solen estar –malgrat sortoses i felices excepcions- promoguts per corporacions industrials que intenten ajustar el seu balanç econòmic, sense importar gaire què s’està oferint.

RegalArt, allotjada a la Sala García-Tornel, estarà oberta cada dia, de dilluns a diumenge, de 17 a 21 h, i es podrà visitar fins la vigília de Reis, el 5 de gener. Val a dir que l’espai expositiu ha estat ampliat fa poques setmanes, ja que ara comunica amb la sala Casa Oms, situada al seu costat.

En total, hi ha aplegades obres de 17 homes i dones, on es barregen emblemàtics artistes internacionals consolidats i joves promeses emergents.

Principalment són dibuixos, pintures i fotografies signades per Albert Arribas, Quim Serrano, Esteban Maroto, Isaac Ulam, Anna Baucis, Anna Brugada, Anna Tordera, Fèlix Gallent, Francesc Orench, Georgina Parrilla, Jesús Meneses, Joan Gaitán, Margarita Arqués, Maria López, Ma Sagrario Guerrero, Susanna Martín i Teresa Ramos.

obres-exposades-12

Cada artista exposa fins a tres obres pròpies, amb un ventall de preus molt gran: des d’un mínim de 25 € fins a un màxim de 300 € la més cara. Quan una persona estigui interessada en adquirir alguna peça, es marcarà com a RESERVADA, i llavors l’Ajuntament de Blanes es posarà en contacte amb el seu autor o autora perquè puguin acordar la venda. Un cop estigui efectuada, l’artista tindrà dret a substituir l’obra per una altra de creació pròpia.

Entrades pel Teatre a preus més assequibles i Publicacions Municipals

Un altre producte cultural que es podrà adquirir a través de RegalArt són entrades per a la programació professional del primer semestre del 2017 a la sala de Blanes del Teatre de la Costa Brava Sud. L’avantatge és que s’hi aplicarà un 15% de descompte sobre el preu establert.

La programació inclou vuit espectacles que, com és habitual, portaran a Blanes una selecció del bo i millor de l’escena catalana, protagonitzada per noms propis com Ramon Madaula, Roger Coma o David Bagés, entre d’altres. Cinc de les actuacions són teatrals, dues altres són de dansa, amb les Companyies XeviXaviXou i Forever Rey del Pop, i una vuitena és musical, a càrrec d’X-Tramp Show.

publicacions-arxiu-2

També es poden comprar publicacions municipals relacionades amb el patrimoni blanenc que es coordinen des de l’Arxiu Municipal de Blanes. Hi ha llibres d’història, la revista Blanda, catàlegs d’exposicions de Fotografia, Art, Poesia, etc. En total, 34 títols diferents que compten amb un preu ara rebaixat amb motiu de RegalArt, i que van entre els 3 € i els 10 €. Una bona oportunitat per intentar trobar exemplars antics que encara estan a l’abast dels lectors.

 

Fotos: Aj. Blanes

Publicitat

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/