Arxiu

Blanes, reafirma la seva voluntat de ser un municipi contra la violència masclista amb motiu del 25-N

Ja fa més de dues dècades que Blanes reivindica la seva ferma convicció de posar tots els elements al seu abast per lluitar per a l’eliminació de la violència envers les dones a través de diverses accions polítiques i reivindicatives. Per aquest motiu, davant la proximitat del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista, s’ha organitzat un cicle d’activitats que s’allargaran durant els propers dies.

Activitats Cicle Dia Internacional contra la Violència Masclista 2018

La més destacada tindrà lloc diumenge vinent dia 25, coincidint amb el Dia Internacional. A la una del migdia s’ha convocat una concentració davant l’Ajuntament de Blanes, que inclourà la lectura d’un manifest. L’acte l’encapçalaran membres de la Plataforma de Dones de Blanes i l’alcalde, Mario Ros; regidors i regidores del consistori; així com tota la ciutadania que vulgui afegir-se a la reivindicació, al reclam que s’acabi la violència contra les dones.

El cicle també inclou un curs presencial sobre La Violència Masclista, així com la principal novetat d’enguany, l’edició de banderoles amb missatges de rebuig envers la violència contra les dones, que es penjaran properament en diversos carrers del centre de la vila. Finalment, les activitats culminaran el dimarts 27 de novembre a 2/4 de 7 del vespre a la Sala de Plens amb la projecció d’un documental.

En l’organització del cicle d’activitats, a banda del Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes, també han col·laborat la Plataforma de Dones de Blanes, l’Associació Cultural La Focal, l’Assemblea Antipatriarcal Sa Pedra Foguera, així com les associacions de Dones Emprenedores i Dones Artesanes de Blanes. Aquestes tres darreres entitats també faran sengles activitats.

El dissabte 24 de desembre a les 7 de la tarda, es farà la Performance ‘Rebentades’ amb el grup Ralek a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, i el mateix dia a les 6 de la tarda hi haurà un Taller de Mandales amb els colors de les dones al Carrer Mercat número 2. Per últim, l’Associació de Dones Emprenedores té allotjada una exposició durant tot aquest mes a la Biblioteca Comarcal, on també està fent diversos tallers.

Xerrada d’inici: ‘Què estem fent malament ?’

El punt d’arrencada del cicle va tenir lloc ahir al vespre a la Biblioteca Comarcal de Balnes, amb una xerrada a càrrec de la Doctora en Sociologia i professora de la Universitat de Girona, Cristina Sánchez Miret. Presentada amb el títol Què estem fent malament?, l’experta en investigació sobre la desigualtat social relacionada amb el gènere, va alertar sobre el relat fictici que s’està fent sobre aquest tema, amb totes les conseqüències negatives que això significa després de tants anys de conscienciació.

Cristina Sánchez Miret va recordar que totes les persones són sexistes –tant els homes com les dones- i que, malgrat tants anys de polítiques públiques d’igualtat, encara no hem aconseguit trencar ni tan sols els elements bàsics de discriminació contra les dones. La Doctora en Sociologia va explicar que la violència masclista és el resultat de com s’ha construït la idea de mascle en la nostra societat, és a dir: no com són els homes, sinó quin paper els permet tenir la societat.

 

Imatge: Xerrada inicial i lectura del manifest commemoratiu (Aj.Blanes)

Publicitat

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/