Arxiu

Blanes presenta les accions d’ajuda a la població ucraïnesa

Unes 150 persones s’han acostat aquest dimarts al vespre al Teatre de Blanes per conèixer el pla d’ajuda a la població civil d’Ucraïna que està patint les conseqüències de la guerra amb Rússia. Una de les qüestions que més preocupa actualment és la gestió d’una possible arribada massiva de persones refugiades que ara es troben desplaçades a les fronteres d’Ucraïna amb Polònia, Hongria o Moldàvia. En aquest sentit, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha explicat que si s’arriba a donar aquesta circumstància el consistori habilitaria les instal·lacions de la Ciutat Esportiva.

Durant l’acte informatiu, organitzat per l’Ajuntament de Blanes, s’ha posat de manifest la recomanació del Fons Català de Cooperació per fer aportacions econòmiques en lloc de donacions de material donat que entitats com Creu Roja, que treballen sobre el terreny, poden creuar les fronteres i fer arribar el material necessari adquirit en els països propers al conflicte. En aquest sentit, l’Ajuntament de Blanes ha habilitat un compte bancari en el que es poden fer els ingressos.

Ho explica Núria Lavado, tècnica de Cooperació de l’Ajuntament:

“Tenim molt poca informació perquè ens arriba amb comptagotes però des de l’àmbit municipal el que volem és ajudar a tota la gent que arribi i intentar donar la millor ajuda, la més efectiva pel que fa a la frontera cap allà. En aquest cas amb aportacions econòmiques, habilitant un compte municipal que després serà enviat a diferents ONG’s segons ens digui el Fons Català”.

Lavado també explica el motiu pel qual les ajudes econòmiques són més efectives:

“Permeten treballar més en el terreny, tant en medicació per no perdre cadenes de fred com en tema de roba, menjar o diferents temes de logística en terreny. Ens permet treballar més en la necessitat actual i no tant en el llarg termini”.

Les donacions de material es podran vehicular a través d’entitats com Càritas o El Bon Samarità, de la mateixa manera que es fa amb qualsevol altra persona que necessita ajuda:

“El que volem és que la comunitat ucraïnesa que arribi i que sigui susceptible de rebre un ajut d’aliments en aquest cas, sigui derivada per serveis socials com qualsevol altra persona que rep aquest ajuda. El que volem amb aquest gest és no crear una discriminació positiva que a curt termini acabaria sent negativa sinó intentar treballar la inclusió des del minut 1 que estan a la població de Blanes”.

Per la seva banda, l’alcalde ha fet una valoració positiva de l’acte i ha dit que “per molt que farem mai farem prou”:

“Ho hem de valorar en global de manera positiva en el sentit que hem pogut donar informació. Entenem que la situació que viuen en primera persona els veïns de nacionalitat ucraïnesa és d’una incertesa altíssima. També som conscients que estan venint nous veïns d’Ucraïna que encara venen en una situació molt pitjor. I el que avui tocava era dir-lis el que estem fent les administracions públiques per apaivagar aquesta situació tan indesitjable que estan vivint i posar-nos a la seva disposició. I fer-ho des de la sinceritat absoluta de saber que per molt que farem mai farem prou. I que ara és moment de donar-nos recolzament els uns als altres i tirar això endavant”. 

L’acte també ha servit per fer una crida als veïns i veïnes de Blanes interessades en ajudar a les persones refugiades que s’espera que arribin en les properes setmanes. A banda de famílies que vulguin acollir a casa seva també es demanen professionals com traductors, mestres o psicòlegs, entre altres.

Foto: Ajuntament de Blanes

Publicitat

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/