Arxiu

Blanes portarà a ple el nou POUM sense l’aprovació de les ampliacions dels càmpings

 

Segons l’alcalde Miquel Lupiáñez, la legalització o no de les ampliacions s’ha convertit en un “element de discòrdia” fins i tot dins els socis de govern i ha acabat paralitzant durant mesos la tramitació del nou pla. “La decisió final és portar a revisió el POUM sense incloure els càmpings perquè és l’única manera que continuï endavant el canvi de model”, ha explicat.

Fa dos mesos, l’equip de govern de Blanes va retirar del ple l’aprovació del nou POUM perquè no comptava amb el suport suficient. De fet, el planejament fins i tot va aixecar desavinences dins els socis de govern perquè els dos regidors d’ERC s’hi van posicionar en contra. La setmana passada, ERC, va tornar a ratificar el seu NO a l’aprovació de les ampliacions i ara el tema tornarà a ple aquest dijous.

En base a aquesta decisió, el nou POUM qualifica els terrenys on hi ha les ampliacions de càmpings com a sòl no urbanitzable, en comptes de la catalogació que tenia fins ara com a sòl no urbanitzable d’especial protecció. El motiu és que dues sentències judicials van anul·lar el POUM del 2010 i, de manera temporal, la norma urbanística que regeix és la del 1981. Precisament van ser propietaris de càmpings afectats els que van portar el POUM davant la justícia, que els va donar la raó.

Lupiáñez ha detallat, però, que entre l’aprovació inicial i la definitiva hi haurà un període d’exposició pública durant la qual els propietaris dels càmpings o qualsevol afectat podrà presentar al·legacions. “Amb aquestes al·legacions, en els dos o tres mesos que hi haurà de coll, esperem que l’ACA i Territori es posin d’acord per regular els usos establerts perquè ara tenim una indefinició total”, ha exposat.

L’alcalde afirma que encara no saben amb quins vots a favor comptaran. “ERC està desmarcat però nosaltres com a equip de govern tenim l’obligació de tirar endavant altres temes importants del POUM, hem de facilitar la concessió de llicències i assegurar que no s’aturi l’activitat al poble”, ha exposat.

En paral·lel, Lupiáñez exposa que tot el procés jurídic i tècnic continua. El ple va aprovar al març sancions per a aquests negocis que havien fet ampliacions il·legals anys enrere, i els instava a desmuntar-les.

Els dos càmpings objectes de la denúncia s’enfronten a multes milionàries. El càmping Bella Terra haurà de pagar una sanció d’1,5 MEUR perquè l’ampliació es va fer sense llicència i a uns terrenys no urbanitzables. Els amos han presentat recurs a la sanció i, de moment, el consistori no ha cobrat res. A més, està pendent de passar pel ple una altra sanció al càmping Blanc d’Eivissa, que podria arribar als 1,2 MEUR.

No és l’únic escull que hi ha relacionada amb les ampliacions dels dos càmpings. L’advocat Jordi Colomer va demanar a la fiscalia del TSJC que obrís una investigació perquè considera que els càmpings Blanc d’Eivissa i Bellaterra i l’ajuntament han actuat en “connivència” per permetre l’activitat durant anys en uns terrenys qualificats com a sòl no urbanitzable d’especial protecció.

El lletrat creu que hi ha indicis que s’han perpetrat delictes de prevaricació urbanística i insta la fiscalia a obrir diligències per esclarir quins són els “autors, còmplices i encobridors”. A l’escrit es remarca que l’Ajuntament de Blanes no ha impedit l’activitat i que ha permès que aquests càmpings “obtinguin uns beneficis extraordinaris al marge de la llei” causant competència deslleial al sector.

Publicitat

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/