Arxiu

Blanes participa en una jornada per a l’eliminació del tràfic de dones i infants

L’Ajuntament de Blanes ha participat en la Jornada de la ‘Xarxa Catalana de Municipis Lliures de Tràfic de Persones Destinades a l’Explotació Sexual’, que ha tingut lloc aquesta mes de desembre a Barcelona. El consistori blanenc es va adherir l’any 2016 a aquest col·lectiu, que forma part de la Red Estatal de Municipios Libres de Trata y Explotación Sexual.

La jornada va comptar amb la participació de més d’una cinquantena de dones de diversos municipis i entitats d’arreu de Catalunya, i en representació de l’Ajuntament de Blanes va participar-hi la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita. Van encapçalar la trobada les alcaldesses de Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, Lluïsa Moret i Núria Parlón, respectivament.

Totes dues són co-coordinadores de la Xarxa Catalana i de la Red Estatal, respectivament, juntament amb Cristina Simó, presidenta del Moviment Democràtic de Dones, associació promotora de la Xarxa, co-cordinadora de la Xarxa Estatal i regidora de Sils. Durant la jornada es van presentar diverses iniciatives municipalistes dirigides a promoure accions de conscienciació i mesures socials amb l’objectiu d’eliminar el tràfic de dones i infants destinats a la prostitució.

La Xarxa advoca per a l’abolició de la prostitució

Les ponències van anar a càrrec de tècniques i especialistes de diverses entitats i ajuntaments, que van aportar interessants visions de la perspectiva científica. En especial Pepa Barahona i Esther Torrado, professores de les universitats Complutense de Madrid i de La Laguna, que formen part de la Xarxa Acadèmica d’Estudis sobre Prostitució i Pornografia.

Una de les llegendes urbanes contra les quals ha de lluitar la xarxa és que, si bé tothom coincideix a condemnar la prostitució infantil, en canvi quan es tracta de dos adults es parla de ‘prostitució bona’. No és així com pensen els municipis adherits, que consideren que la prostitució és humiliant i degradat, ja que en realitat es tracta d’un acte de violència que la perpetua en la vida de les dones.

La prostitució provoca efectes comparables amb l’estrès posttraumàtic

Finalment, va intervenir Ingerborg Kraus, psicòloga clínica i experta en psicotraumatologia, que ha treballat amb dones víctimes de violència de gènere a Bòsnia i Kosovo. Compta amb una dilatada experiència clínica i social, i és una activista en pro de l’abolició de la prostitució. En aquest sentit, una de les seves sentències més conegudes és que ‘La prostitució és incompatible amb la igualtat entre homes i dones’, i considera que la prostitució no és una manera de guanyar-se la vida, sinó una explotació sexual pura i dura.

En la seva ponència va destacar dos temes principals: les seqüeles que l’exercici de la prostitució provoca en les dones, comparables amb l’estrès posttraumàtic que pateixen els soldats a les guerres. D’altra banda, va criticar la ineficàcia de les mesures per intentar regularitzar la prostitució que, en el cas d’Alemanya, no han fet més que legalitzar i incrementar un gran negoci que afavoreix tan sols als empresaris del sexe, i propicia la tracta de persones.

Publicitat

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/