Arxiu

Blanes obrirà abans de les festes de Nadal un tram del camí de ronda

Un dels principals atractius de Blanes és la seva façana marítima i, per afegit, el camí de ronda de la costa que el travessa de dalt a baix. Conscient d’això, l’Ajuntament de Blanes fa temps que treballa en la seva recuperació, ja que un dels trams on la bellesa rocosa de la Costa Brava es mostra amb més força és precisament el què des del maig del 2007 està tancat amb portes metàl·liques. El mal estat en què es trobava –forats al terra, arbres caiguts, murs derruïts, barana malmesa- feia perillar la seguretat de les persones.

Ara, deu anys més tard, el consistori blanenc podrà complir el seu objectiu: tornar a obrir l’accés al públic del camí de ronda que parteix des de Cala Bona en direcció a Lloret. La recuperació, la obertura de la porta, serà efectiva el proper mes de desembre, abans de les festes de Nadal. Per fer-ho possible, ha calgut la complicitat del Servei Provincial de Costes a Girona i el Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient que, de manera coordinada amb l’Ajuntament, han aportat el finançament necessari.

En total –sumant les aportacions de les administracions local, nacional i estatal- s’han invertit prop de 250.000 €, que inclouen els prop de 134.000 € que han costat les obres d’arranjament realitzades durant aquest any en el segment del camí de ronda que passa per l’interior de Cala Bona, on hi ha el restaurant. S’ha pavimentat el terra –que fins ara era de ciment-, s’han adequat els accessos a la platja, s’han introduït diverses millores de mobiliari i estructurals, i s’ha reparat l’escala que connecta fins l’Ermita de Sant Francesc, modificant-ne alhora el seu tram final.

D’altra banda, els prop de 116.000 € restants els han invertit l’Ajuntament i el Ministeri per arranjar el tram del camí de ronda que s’obrirà d’aquí a unes setmanes. La major part, més de 100.000 €, han anat a càrrec de l’estat, que  ha posat una nova barana de seguretat i ha instal·lat els elements necessaris per donar estabilitat a un tram on abans hi havia hagut esllavissades, parts ensorrades, arbres caiguts i altres elements que el feien totalment impracticable, el motiu que va fer necessari el seu tancament.

Amb una subvenció al 50% del Pla de Foment Territorial del Turisme de la Generalitat –del Departament d’Empresa i Coneixement-, l’Ajuntament va invertir 14.000 € en desbrossar i sanejar de pedres i vegetació tot el tram perquè després pogués actuar el ministeri. Actualment s’està enllestint l’arranjament de la part final de les escales que connecten el camí de ronda a tocar de mar fins el Carrer Fragata, i segueixen pujant fins arribar al Mirador de la Cala.

Nou tram inèdit del Camí de Ronda de Blanes obert abans de l’estiu

D’altra banda, coincidint amb la recuperació del tram que va des de Cala Bona  fins el Mirador de la Cala en direcció a Lloret, l’Ajuntament de Blanes també recuperarà un altre tram de camí de ronda inèdit, que connectarà la cala fins el Carrer de l’Ermita, al costat de l’entrada posterior del Jardí Botànic Marimutra. La setmana vinent acaba el termini per presentar propostes per a l’adjudicació del projecte, que compta amb un pressupost d’execució de més de 205.000 €.

Aquest altre extrem que limita amb el jardí i amb finques particulars inclourà un petit mirador arran de mar, a la part superior de les escales que connecten amb Cala Bona. Actualment està en la darrera fase de rehabilitació, també a càrrec del Ministeri. La previsió és que les obres d’aquest nou tram comencin el gener o febrer del 2018 perquè es pugui obrir al públic abans de l’estiu.

Per finançar els treballs, l’Ajuntament compta amb una altra subvenció al 50% de l’import total a càrrec del Pla de Foment Territorial de Turisme de la Generalitat. El projecte que ha sortit a licitació preveu que la connexió entre el camí de ronda i el Carrer de l’Ermita transcorri per un camí d’uns tres metres d’amplada delimitat per troncs respectuosos amb l’entorn del medi natural: a un costat hi ha el Jardí Botànic Marimurtra, i a l’altre la banda posterior dels solars situats al carrer Roca d’es Viver.

 

Foto Aj. Blanes

 

Publicitat

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Kids And Us

C/. Alfons Castelao, 23

17300 – Blanes

T. 972333983

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/