Arxiu

Blanes mobilitza la ciutadania per la ‘Setmana del Medi Ambient’

Diversos departaments de l’Ajuntament de Blanes –principalment Residus i Neteja, Medi Ambient, Esports i Promoció de la Ciutat- han unit esforços per organitzar la ‘Setmana del Medi Ambient’, comptant amb el suport de l’empresa municipal de neteja i recollida de residus, Nora. La ‘Setmana del Medi Ambient’ començarà el dimarts, 1 de juny, i culminarà el diumenge dia 6 amb un gran esdeveniment que tindrà la Desembocadura de la Tordera com a principal eix de treball.

Durant aquests dies, hi haurà dos tipus d’activitats principals. La primera es farà entre el dimarts 1 de juny i el divendres dia 4. Les protagonitzaran escoles i entitats esportives, que aquests dies estan triant diferents espais ei racons d’arreu del municipi –majoritàriament prop de la seva ubicació o bé dins la seva àrea d’influència, segons l’entitat- per fer-hi una neteja intensiva.

Són espais naturals on els escamots voluntaris i voluntàries es dedicaran a fer-hi una acció coordinada per recollir els residus i les deixalles que s’hi puguin acumular i que, majoritàriament, deuen la seva presència a actuacions incíviques de la ciutadania, que no respecta el medi natural. Aquest tipus d’accions tindran una duració mitjana d’entre una i dues hores, i estaran dividits en classes –en el cas de les escoles- i per equips quan es tracti d’una entitat esportiva.

La crida per participar en aquesta iniciativa està tenint un èxit extraordinari, i la mostra és que ja hi ha una escola on s’han involucrat totes les classes dels diferents graus educatius –des dels més petits fins al més grans- que netejaran espais a l’entorn del barri on està ubicat el centre. La segona activitat principal d’aquesta proposta tindrà lloc el diumenge 6 de juny, l’endemà del Dia Mundial del Medi Ambient que s’escau el dia 5.

Jornada Mediambiental Popular: Neteja de la Llera i la Platja de la Tordera

A Blanes la ‘Setmana del Medi Ambient’ culminarà el diumenge 6 de juny amb una ‘Jornada Mediambiental Popular’ que consistirà en aplegar els voluntaris i voluntàries en diversos grups per netejar la platja i la llera de la Tordera. En aquest cas, per organitzar aquest esdeveniment es compta de nou amb el suport de l’empresa Nora, així com de la coneguda cadena d’establiments de material esportiu amb seu a Blanes, Decathlon, i l’associació mediambiental ‘Xatrac’.

S’han establert tres punts de concentració per fer-hi la neteja intensiva: al final de l’Avinguda Vila de Madarid, per actuar a la platja del final de s’Abanell –sense entrar a la zona protegida de la Desembocadura de la Tordera-; sota el nou pont de la Carretera de Blanes a Malgrat; i al costat de la Planta Dessaladora de Blanes, sota el pont de la GI-682.

180 places disponibles per a famílies i grups d’amics

En cadascun d’aquests tres punts s’han preparat tres torns per participar-hi: a les 9 del matí, a 2/4 d’11 i a les 12 del migdia. Prèviament al diumenge, s’assignarà una zona a cada persona i/o famílies i/o grups d’amics que s’hagin inscrit. En primer lloc hi haurà una xerrada introductòria explicativa a càrrec de Xatrac, i després es desplegaran per les zones assignades.

Hi ha un total de 180 places disponibles, i per dur a terme l’acció de sensibilització mediambiental l’Ajuntament de Blanes s’encarregarà de repartir al voluntariat guants i bosses d’escombraries biodegradables. Cada equip s’haurà d’encarregar de dur al punt de trobada prèviament assignat les bosses amb el material recollit perquè els operaris de Nora, l’empresa de recollida de residus i neteja, els vagin recollint i dipositant als contenidors que s’hauran traslladat per a la ocasió.

Només hi ha un requisit: les persones menors d’edat han d’anar acompanyades per adults que se’n facin càrrec. Per participar-hi, cal fer una inscripció prèvia: https://experienciadeportiva.decathlon.es/evento/unete-a-nuestro-voluntariado-ambiental-girona-id_9037 La inscripció és gratuïta, i l’empresa de material esportiu té prevista una sorpresa per agrair als i les participants la seva col·laboració desinteressada.

Publicitat

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/