Arxiu

Blanes inicia l’elaboració del Pla Local LGBTI+

Actualment s’està en la fase de diagnosi, de recollida d’informació, opinions i propostes

 

Un dels temes que durant aquests darrers anys s’ha estat treballant de manera molt especial des de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania és el desenvolupament d’accions relacionades amb el col·lectiu LGBTI+. Fa pocs mesos, es va posar en marxa el SAI (Servei d’Atenció Integral) de Blanes, el primer del territori, adreçat a la diversitat afectiva, sexual i de gènere per desenvolupar polítiques contra la discriminació per motiu d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Ara, un dels següents passos és elaborar el Pla Local LGBTI+ de Blanes, un projecte que es vol fer posant l’accent en la participació. Justament per aquest motiu, la tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes, Laura Tejada, va convocar  una sessió per donar veu a la ciutadania, perquè fessin propostes pel desplegament de polítiques locals per garantir la igualtat de drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, així com eradicar l’LGBTIfòbia.

La convocatòria va ser un èxit rotund, ja que la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, on va tenir lloc, es va omplir de gom a gom de participants disposats a ser una veu activa en aquest treball. Hi havia gent de totes les edats, però sobretot joves que volien dir la seva, interessats per la matèria. Després que Laura Tejada va avançar en què consistiria la sessió, es van formar diversos grups de treball per poder fer la tasca encomanada de manera més efectiva.

Elaboració del Pla Local LGBTI+ de Blanes

Actualment s’està en la fase de diagnosi, de recollida d’informació, opinions i propostes. Això és justament el què es va demanar als assistents que fessin: exposar les respectives opinions, experiències i suggeriments d’accions. Després que en cadascun dels grups es van estar fent pluges d’idees, va arribar la següent fase consistent en la posta en comú de les principals conclusions elaborades.

D’altra banda, durant les properes setmanes tant els assistents a la reunió com tothom qui vulgui podrà fer arribar les seves propostes i opinions a través del corre electrònic del servei: ltejada@blanes.cat. Amb el recull de totes aquestes aportacions, s’elaborarà un esborrany del Pla Local que inclourà possibles accions per desenvolupar. Les propostes, seguint el mateix full de ruta de la sessió participativa d’ahir, aniran adreçades a millorar diversos àmbits: participatiu, cultural, educatiu, salut, treball, etc.

Una de les qüestions que la mateixa tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat va posar sobre la taula va ser que actualment no hi ha cap entitat a Blanes que representi al col·lectiu LGBTI+, animant a tothom a pensar en la possibilitat de posar-ho en marxa. Fa aproximadament una dècada va estar funcionant durant un breu període de temps l’entitat Gaylestots però, des de la seva dissolució, ningú n’ha recollit el testimoni malgrat va ser molt activa en el seu moment.

 

Foto Aj. Blanes

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/